Liam Gallagher gaat “een jaartje op zoek naar zichzelf”, hoe moeten we ons dat voorstellen?

Liam Gallagher
Photo: Greg Williams

Liam Gallagher neemt het grootste deel van het jaar vrij en gaat op zoek naar zichzelf. Dat laat de flamboyante zanger weten via zijn Twitter-account. De vierde langspeler van de Britse rockster kunnen we pas in 2024 verwachten. Maar hoe zou zo’n vakantie eruitzien voor de iconische zanger?

Eén ding is zeker: rond Liam Gallagher is het nóóit stil. Daar zorgt de branieschopper uit Manchester dan ook altijd zelf voor. De laatste jaren blijft hij het liefst via zijn eigen Twitter-account in contact met de fanbase. Ook nu kan de voormalig frontman van – we beloven de naam van deze band maar één keer te noemen in dit artikel – Oasis het niet laten een tipje van de sluier op te lichten voor zijn plannen in 2023.

Wanneer een fan vraagt of we een nieuw album in 2023 kunnen verwachten, is de voormalig zanger van Beady Eye er als de kippen bij. Het plan is ‘om de eerste zaadjes te planten’ voor de opvolger van C’mon You Know. Volgens Liam zal die plaat echter pas in 2024 uitkomen.

Tussenjaar of cursus mindfullness?

De parka, hét kenmerk van Liam Gallagher, blijft dit jaar in de kast hangen. Of zo lijkt het als we de rest van zijn tweet lezen. De zanger zegt dat hij een groot deel van het jaar vrij zal nemen. Britpops vaandeldrager heeft een paar sandalen gekregen en gaat hiermee ‘op zoek naar zichzelf’.

‘Een vakantie’ en ‘op zoek gaan naar zichzelf’, het zet ons aan het denken. Hoe zou zoiets eruit zien voor de – zijn woorden – nog enige levende rock ‘n’ roll-ster? Komen we Liam Gallagher deze zomer met zijn sandaaltjes tegen op een strandbedje ergens half the world away? Zijn better days voor Liam alleen zitten in een bootje op the river Thames? Laat hij de champagne supernova en de cigarettes & alcohol achterwege en gaat de rock ‘n’ roll star soms supersonic bij een cursus mindfullness?

Photo Credits: Ruben Bodelier / Festileaks

Vissen in het Gardameer

Als we Liam mogen adviseren, kan hij toch beter in Europa blijven deze zomer. En de parka kan ook beter wat later naar de stomerij worden gebracht. Want hoewel z’n tweet anders doet vermoeden, gaat Liam toch weer de nodige spetters bier opvangen. Hij heeft namelijk al een aantal Europese optredens staan voor deze zomer. In juli staat de songbird op I\-Days Festival 2023 in Milaan en Mad Cool 2023 in Madrid.

Kan de zanger dan helemaal niet op vakantie? Tuurlijk wel, Madrid en Milaan zijn allebei ontzettend leuke steden voor een een citytrip. Plus, het Gardameer is maar twee uur rijden van I-Days. Hij hoeft waarschijnlijk niet eens te tanken, dus geen reden voor gas panic. ‘s Middags kan Liam lekker gaan vissen, en ‘s avonds kan hij dat vissershoedje gewoon ophouden. Dat deed hij afgelopen zomer ook op onder andere Lowlands 2022 en Hear Hear\! 2022. Het schijnt trouwens dat hij daar ook een aantal nummers speelde van – je voelt hem al aankomen hè – die band bekend van ‘Wonderwall’.

I-Days Festival Logo

I-Days Festival 2023

Locatie
Italië
Milaan, Italië
Datum 22 juni - 15 juli 2023
Tickets Kopen