Nieuw weekendfestival bij klooster Graefenthal aangekondigd

Memento is een nieuw weekendfestival dat van 27 t/m 31 juli 2023 bij Klooster Graefenthal in het Duitse Goch plaatsvindt. Het klooster bevindt zich net over de grens bij Nijmegen en is daarom voor Nederlandse festivalgangers goed te bereiken. Muzikaal presenteert het festival een mix van elektronische live acts en nationale- en internationale DJ’s. Inschrijven voor de kaartverkoop kan via ilmemento.com/sign-up/

Dag en nachtprogrammering

Met het klooster als een van de binnenlocaties, kan het festival 24 uur lang doorprogrammeren. Overdag is er rondom het klooster veel ruimte om uit te rusten en op te laden. Het dagprogramma kent naast bijzondere live concerten ook een breed aanbod aan workshops, kunst, theater, meditatie, sport en meer. In de loop van de middag is er volop ruimte om in de zon te dansen bij één van de stages. ‘s Nachts kunnen bezoekers in één van de drie binnenlocaties terecht voor een breed aanbod aan dj-sets. Bezoekers kunnen het weekend kamperen in hun eigen tentje, of een vooropgezette tent boeken.

Mix van elektronische live acts en DJs

Muzikaal programmeert het festival een zorgvuldig gecureerde blend van live acts en dj-sets van nationale- en internationale helden. Overdag is er ruimte voor live concerten, ambient, disco, indie-house, organic house en alles daar tussenin. ‘s Nachts kunnen bezoekers terecht bij deephouse, techhouse en melodic techno dj’s. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt via de socials van het festival en is uiteraard ook terug te vinden op de Memento page op Festileaks.

Intiem karakter

De eerste editie van het festival streeft ernaar een intiem karakter te behouden. Er zijn daarom ook maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het doel van het eerste jaar is om een community van gelijkgestemde muziekliefhebbers op te bouwen en de komende jaren daarmee verder te groeien. De definitie van het woord memento is “een object dat dient als herinnering aan een persoon of gebeurtenis.” De nadruk van het festival ligt daarom op het maken van herinneringen. Muziek is daarbij een essentiële factor, maar ook het gevoel van verbinding met gelijkgestemden draagt hieraan bij. Bezoekers worden daarom uitgenodigd het volledige weekend te blijven logeren. Er zijn voor het festival losse zondagtickets, maar verder geen dagtickets beschikbaar.

12InchCity

De organisatie achter Memento is bekend van weekendfestival In Retraite en een bijzonder rijtje evenementen op unieke, vaak tijdelijke locaties: CODE AM bij Radio Kootwijk, This will be MINE in een verlaten mijn in Maastricht, Behind Bars in een verlaten gevangenis in Rotterdam en Off The Record Festival bij Paleis Soestdijk. Voor het nieuwe concept Memento keert de organisatie terug naar waar het allemaal begon. In 2011 organiseerden zij de eerste editie van Graefenthal Festival bij Klooster Graefenthal. Muzikaal heeft de organisatie een gevarieerd CV aan samenwerkingen met nationale en internationale acts als Reinier Zonneveld en Max Cooper. Meer informatie over de organisatie vind je op www.12inchcity.com/.