The National brengt album uit met Taylor Swift, Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens

Photo: Graham MacIndoe

De laatste keer dat The National een album uitbracht is alweer een tijdje geleden. I am Easy To Find kwam namelijk uit in 2019. Nu teaset de band een nieuw album door middel van een socialmedia post op Twitter.

In een video op Twitter zien we die de zanger Matt Berninger achter een piano zitten met een koffiemok en een exemplaar van het boek van Mary Shelley, Frankenstein. In de clip draait Berninger zich om naar de camera terwijl de piano op de achtergrond blijft doorspelen.

Bij de tweet staat een link, met de tekst lp9 er in, die naar een website gaat met een wachtwoord. Het wachtwoord wat je hier moet invullen is Evil Forebodings. Nadat je het wachtwoord invult zie je twee bladzijdes uit het boek Frankenstein. Het stuk is geschreven aan Mrs. Bridgers, de naam van Margaret is veranderd naar Taylor en “our good Uncle Thomas” is veranderd naar “our good Uncle Sufjan”. Al deze hints verwijzen naar een nieuw album met Phoebe Bridgers, Taylor Swift en Sufjan Stevens. Een hele mooie combinatie.

Eerder deze maand kondigde de band haar eerste festival optreden aan voor aankomende zomer. Zo staan Matt Berninger en co. in mei op het Amerikaanse Bottlerock 2023. De band liet toen weten dat dit de eerste show aankondiging voor dit jaar was en dus zeker niet de laatste. Of we ze nog in Nederland terug zien is nog onzeker, maar een show in augustus op Lowlands of Pukkelpop zou best in de agenda passen.