Advertisement

The National bevestigt eerste festival voor 2023

Het eerste festival voor The National in 2023 is een een feit. Zo staan Matt Berninger en co. in mei op het Amerikaanse Bottlerock 2023. Volgen er ook Europese data?

Als we The National mogen geloven blijft het niet bij dit ene festivalconcert. “We are thrilled to share the first show announcement for 2023”, staat te lezen op de sociale media van de Amerikaanse groep. Met andere woorden, er volgen snel extra data en we kunnen beginnen te dromen van een Europese tournee.

BottleRock 2023 vindt plaats in het weekend van 26-28 mei. Hoogstwaarschijnlijk zal dit het begin zijn van een Amerikaanse tournee, waardoor het voor de festivals in juni en juli wat moeilijker zal worden. Maar een optreden in augustus past zeker in de agenda.

Europese festivaltournee

Of er ook een Europese tour aankomt, is nog even af te wachten. Wel kunnen we al enkele potentiële festivals opnoemen. Als ‘festivals in augustus’ in één zin komt te staan, denken we meteen aan Lowlands en Pukkelpop. Schrijf die twee festivals al maar op als mogelijke kanshebber.

Daarnaast mogen we ook de maanden juni en juli niet volledig afschrijven. Denk maar aan Red Hot Chili Peppers, in mei zijn ze nog te zien in Amerika en in juli staan ze al te pronken op Rock Werchter en Pinkpop. Wie weet gaat The National hen wel achterna.

Wil je al eens kijken hoe de sfeer is tijden een optreden van The National? Bekijk dan snel hun optreden op Primavera Sound 2022.