5 ontdekkingen op Grauzone Festival 2023

De jaren ‘80 zijn terug! Dat is zeker tijdens het rondlopen op de tiende editie van Grauzone Festival in Den Haag. Het Paard vulde zich afgelopen weekend met zwartgeklede liefhebbers van alles new wave en/of elektronica. Wij namen er een kijkje en hebben wat muzikale highlights voor je op een rijtje gezet.

Daisy Daisy

Snelle drums, korte kreten en een bloempotkapsel: gooi het in een blender en je hebt Daisy Daisy. De frontman van dit Utrechtse trio lijkt stage presence bijna uitgevonden te hebben. Hij beweegt als een bezetene over het podium en je kunt je ogen er niet vanaf houden. Op het hoogtepunt is zijn shirt uit en lijkt hij wel op een trilplaat te staan, maar dat doet ‘ie toch echt zelf. Een liveperformance die je mee wil maken.

Infravision

In de categorie goede zaken doen: Infravision. Want het is natuurlijk heel goed gefixt dat je eerst een b2b draait en daarna allebei nog los. Boos zijn we niet, want de sound van deze Fransmannen klopt helemaal bij een Grauzone danceparty. Het duurde niet lang tot de hele zaal tot de nok gevuld was om te dansen op hun EBM- en italo-rollers. Deze sound mag van ons wijder verspreid worden, maar begin voor nu maar met in je woonkamer dansen op ‘That Beat In My Heart’.

Library Card

Er is nog maar één single uit, maar Library Card tourt er al op los. Deze Rotterdamse formatie is perfect voor de liefhebbers van Dry Cleaning. Ze combineren namelijk moeiteloos ruimtelijke post-punk met treffende spoken word. En zelfs al heb je niks met de muziek, dan verlaat je ieder geval de zaal met een kleine crush op de charismatische vocalist Lot.

Lebanon Hanover

In elektrisch kaarslicht kwamen twee figuren het podium opgelopen. Haaks op de zwarte stijl van het publiek zijn ze gekleed in blousjes die op een advocatenkantoor niet zouden misstaan. Maar bij de eerste noten begrijp je precies waarom Lebanon Hanover op Grauzone Festival staat. New Order-geïnspireerde baslijnen op een laag tempo kenmerken de eerste helft van het optreden, maar het tempo stijgt al snel. De snaarinstrumenten worden aan de kant gezet om plaats te maken voor duistere synthesizermelodieën. De perfecte soundtrack voor je nachtelijke autorit.

Lynks

Cultsensatie Lynks streek ook in Den Haag neer. Voor de tweede keer, want ook in 2022 was hij al van de partij. Hoe serieus de gemaskerde sensatie is is voor ons niet duidelijk, maar wat we wel weten is dat je hier niet stil kan blijven staan. Voeg daar een cover van ‘Pedestrian At Best’ en teksten vol referenties naar queer culture aan toe en je hebt sowieso een memorabele performance. Dansen is toegestaan.

Grauzone Festival Logo

Grauzone Festival 2023

Locatie
Nederland
Den Haag, Nederland
Datum 10-12 februari 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.