7 dingen die onlosmakelijk verbonden zijn met Awakenings Easter

Foto: Stef van Oosterhout (Awakenings Easter Festival 2022)

Pasen, de tijd van het eitjes zoeken en de streken van de Paashaas. Dat geldt echter niet voor iedereen. Veel mensen reizen naar de Gashouder in Amsterdam om bijvoorbeeld Nina Kraviz, Enrico Sangiuliano en Pan-Pot te zien. Al jaren staat in het Paasweekend Awakenings Easter op het programma. Wij nemen je mee door de rijke historie van deze feesten voor de echte technoliefhebbers.

1. De naam Awakenings

De naam Awakenings heeft ook te maken met het Paasfeest. Tijdens Pasen wordt namelijk de wederopstanding oftewel de awakening van Jezus Christus gevierd. Het allereerste feest van de technogigant vond plaats rond dat weekend. Organisator Rocco Veenboer wist eigenlijk niet wat Pasen precies inhield. Toen hij ontdekte waar de feestdag om draaide, vond hij de naam Awakenings erg toepasselijk voor het festival.

2. De Gashouder

Zeg je Awakenings Easter, dan zeg je natuurlijk ook de Westergasfabriek in Amsterdam. Het festival heeft echter niet altijd op die locatie plaatsgevonden. Van 2001 tot en met 2004 was de Gashouder niet beschikbaar vanwege renovatie. Het evenement verplaatste daarom naar de Now&Wow in Rotterdam en de NDSM-werf in Amsterdam. Zo kon er gelukkig nog wel doorgedanst worden.

3. Joris Voorn

De naam Joris Voorn is zeker onlosmakelijk verbonden met Awakenings. De dj stond al ontelbare keren op de line-up van het evenement. In 2005 keerde het festival weer terug naar de Gashouder in Amsterdam. Dat was ook de eerste keer dat Joris Voorn optrad in de technotempel. Sindsdien speelt hij bijna elk jaar het dak van de Gashouder eraf.

4. Vuurwerk en lichtshow

Een goed feest kan natuurlijk niet zonder een goede dosis vuurwerk en een strakke lichtshow. Daar weten ze bij Awakenings wel raad mee. Terwijl jij lekker staat de dansen op de dikste beats, zorgt de organisatie voor nog wat extra euforie. Het vuurwerk schiet boven je hoofd door de Gashouder en de lasers en vlammenwerpers draaien overuren.

5. Adam Beyer

Nog zo’n dj die een vaste gast is op de feesten van Awakenings. De Zweed was er in 2001 al bij. Sindsdien is Adam Beyer op bijna elke editie op het Westergasterrein te bewonderen. Vaak host hij dan een avond met zijn eigen label Drumcode. Daarnaast staat hij ook bekend om zijn b2b sets met onder meer Joseph Capriati en zijn vrouw dj Ida Engberg.

6. Het geschreeuw van Rocco

Rocco Veenboer is de organisator van Awakenings. Maar tijdens de avonden in de Gashouder transformeert hij in een MC. Elke dj die op de feesten draait wordt bulderend aangekondigd. Daarnaast wordt om de zoveel minuten de kreet ”Heuuuuwaaakeeeeniiiings” de zaal in geslingerd. Iedere brul wordt met gejuich van het publiek begroet. Geen Awakenings Easter zonder het gegil van Rocco.

7. Alle soorten techno

Technomuziek kent vele stromingen. Fans van de hardere beats kunnen bij Awakenings Easter zeker hun hart ophalen met acts zoals I Hate Models en Kobosil. Maar ook dj’s zoals Mathame en Mind Against zijn op de line-up te vinden. Zij vertegenwoordigen juist de wat sferische en melodische stromingen binnen de techno. Zo biedt Awakenings dus muziek voor iedere technoliefhebber.

Awakenings ADE 2023: 9X9 Invites Logo

Awakenings ADE 2023: 9X9 Invites 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18 oktober 2023
Line-up
999999999
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.