Bevrijdingsfestival in Utrecht gaat toch door

Het bevrijdingsfestival in Utrecht op 5 mei 2023 gaat toch door zoals gepland. De organisatie krijgt extra geld toegediend van de overheid en bedrijven.

Eerder werd al bericht dat het Bevrijdingsfestival in Utrecht dit jaar niet doorgaat, omwille van te weinig financiële reserves. Nu komt de organisatie met goed nieuws. Het evenement gaat toch door en dat op 5 mei 2023. Dankzij de steun van K.F. Hein Fonds en Koninklijke Grolsch kunnen we met z’n allen de bevrijding gaan vieren.

De twee bovenstaande partijen vinden het vieren van de bevrijding zo belangrijk dat ze een handje zullen helpen. Zo staan zij in voor eventuele tegenvallers. Daarnaast stelt de gemeente en provincie Utrecht een som van ieder 50.000 euro beschikbaar. Door deze hulp durft de organisatie het toch aan om het Bevrijdingsfestival door te laten gaan.

Duurzame oplossing

Net als andere bevrijdingsfestivals, kampt ook Utrecht de laatste jaren met financiële onzekerheden. Onder andere de coronacrisis, stijgende inflatie, tekort aan materialen en een krapte op de arbeidsmarkt hebben niet veel goeds bijgedragen. Dit heeft gezorgd voor een kostenstijging van 30 procent. Deze inflatie wil de organisatie niet doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen.