Grasnapolsky 2023 met o.a. The Haunted Youth, Prins S. en de Geit & Thomas Azier

Op Grasnapolsky dompel je je ieder jaar onder in (veelal) onontdekte artiesten op een onontdekte locatie. Deze ontdekkingen worden door een aantal grotere namen. Dit jaar vind je daarom ook o.a. The Haunted Youth, Prins S. en de Geit en Thomas Azier (met Noordpool orkest!) in Fabriek de Toekomst in Scheemda, Groningen.

Het Groningse festival Grasnapolsky kenmerkt zich door de balans tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. ‘Iets minder bekend maar doet wel een belletje rinkelen’, vind je er ook, zoals Katie Koss en NONCHELANGE. Laatsgenoemde was eerder dit jaar al ons hoogtepunt van Noorderslag. Maar ook Lander & Adriaan maakten in januari in Groningen al indruk, evenals Kids With Buns en Cloud Cafe. Verder vind je op de line-up: de ‘onprettige’ kraut/noise-sound van La Jungle, de hyperpop van Luna Morgenstern of de bitterzoete folkliedjes van Nagasaki Swim. En nog veel meer nieuws om te ontdekken.

Support your locals

Grasnapolsky streeft er daarnaast naar het verhaal van de onontdekte locatie te vertellen. Dit jaar is dat opnieuw Fabriek de Toekomst in Scheemda, Groningen. Het verhaal van deze locatie en zijn omgeving blijkt bijvoorbeeld duidelijk in het kunst- & expeditieprogramma. Want naast nieuwe muziek kun je op Grasnapolsky nog veel meer ontdekken. Zo kun je luisteren naar spoken word in het Niedersaksisch of bezoek je een installatie van Gronings kunstenaar TIMNOTSIMON. Maar ook Groningse / Noorderlijke artiesten zijn goed vertegenwoordigd op de line-up. Gronings duo Elektropoëzie bijvoorbeeld, die niet in één genre te vatten zijn. Of Groningse synthpop-band WATERLEAF met catchy retro-plaatjes als ‘Diamond Eyes’:

Grasnapolsky 2023

Grasnapolsky 2023 begon als festival ooit in een oud landhuis in Amelisweerd. Na 4 jaar op De Veluwe is Fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen sinds 2019 de thuisbasis. Het festival is een weekend lang muziek, kunst en expedities op een onontdekte locatie in Nederland. Daarbij loopt het verhaal van de locatie als rode draad door het festival. Niets ligt bij Grasnapolsky voor de hand en avontuur is een gegeven. In 2022 stonden onder andere Goldband, Coloray en The Haunted Youth op de line-up.

Grasnapolsky Logo

Grasnapolsky 2023

Locatie
Nederland
Scheemda, Nederland
Datum 10-12 maart 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene