Mumford & Sons terug naar Europese festivals in 2023

Photo: Ben Houdijk

Het eerste Europese festival in 2023 voor Mumford & Sons is een feit. Zo spelen de heren 1 juli op Lollapalooza Stockholm. Of er nog meer Europese data volgen, is nog even af te wachten.

Mumford & Sons komen deze zomer terug naar Europa. Momenteel is de show op Lollapalooza Stockholm 2023 de enige die ze spelen op Europese bodem. Daarnaast geven ze ook nog enkele optredens in Amerika. Zo staan ze in mei onder andere op het Amerikaanse New Orleans Jazz & Heritage Festival.  

Of er nog meer Europese data volgen, is nog de vraag. Als we kijken naar het tourschema van de heren, zien we enkele dagen na Zweden opnieuw een Amerikaanse datum staan.

Kan een afbeelding zijn van tekst

Marcus Mumford

Wie goed naar de poster van Lollapalooza kijkt, ziet op vrijdag ook Marcus Mumford himself staan. Zo lijkt zijn solocarrière een tournee van de groep niet in de weg te staan. Vorig jaar bracht de frontman van de Britse groep nog een eigen album uit. Dit en het vertrek van Winston Marshall, die de herkenbare banjo bespeelde, zorgde voor heel wat onzekerheid over het voortbestaan van de band.

Nu blijkt dat Marcus ook nog tijd heeft om met zijn sons op tournee te gaan mogen fans hopen op een uitbreiding van een van de tournees. Een solo optreden gaf de zanger nog nooit in Nederland. Met Mumford & Sons gaf hij onvergetelijke optredens tijdens PinkpopRock Werchter en Lowlands