Amerikaanse fans Beyoncé vliegen naar Zweden wegens extreem dure concertkaartjes

Hoe ver zou jij gaan om Beyoncé te zien? Tientallen Amerikaanse fans zouden 15-uur vliegen om haar te zien optreden en vliegen naar Stockholm, Zweden voor het concert.

Een tijdje terug kondigde Beyoncé haar Renaissance World Tour aan voor 2023. Eentje waar de fans al een tijdje op zaten te wachten. Op 6 februari 2023 gingen de kaartjes bij Ticketmaster in de voorverkoop en honderdduizenden fans zaten op de website en in de wachtrij. In spanning wachten ze af of ze een kaartje konden bemachtigen voor de tour. Wie er niet door kwam voor het concert in hun eigen staat of stad kocht gewoon een kaartje voor ergens anders.

Ticketprijzen in Zweden vs. Amerika

Zo vliegen tientallen fans van Beyoncé in mei naar Zweden, het land waar de tour begint. De kaartjes in Zweden waren aanzienlijk goedkoper dan in Amerika. Op de website van de locatie in Stockholm staat dat je kaartjes kon krijgen van 650SEK – 1495 SEK, wat omgerekend €58,64,- tot €134,88,- is. Een stuk goedkoper dan in Amerika waarbij veel fans rond de $160 (€150,35) voor een normaal kaartje betaalde. Sommige fans betaalden zelfs bijna $3000 voor VIP-front row ticket, in Amerika is het nooit te gek.

Om deze prijzen kozen fans er daarom voor om het concert maar te combineren met een vakantie. Maar waarom dan Zweden en niet Nederland? Wat hier ook in mee speelt zijn natuurlijk de prijzen van de vliegtickets. Je zit namelijk al voor €400 in een vliegtuig vanaf Washington D.C. naar Stockholm rond de tijd van het concert. Naar Amsterdam betaal je hier al weer bijna €800 voor.

Wat natuurlijk ook meespeelt, is dat haar wereld tour natuurlijk in Zweden begint. Sommige fans willen per se de eerste zijn die haar nu-al-legendarische show zien en kiezen er daarom voor om helemaal naar Zweden af te reizen en niet naar een andere plek in Europa.