De openingsact van Pinkpop 2024 is bekend

Pinkpop publiek
Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Pinkpop 2023 moet nog beginnen, maar de opener voor de editie van 2024 is al bekend. Jiri11 heeft de Limburgse Popprijs gewonnen, waarmee hij de eer krijgt om Pinkpop 2024 te openen.

Rapper Jiri11 volgt de alt-pop act Madoux op als winnaar van de Limburgse Popprijs. Madoux mag komende zomer nog het festival openen als beloning, Jiri11 mag dat in 2024 gaan doen. Daarmee is hij gelijk de eerste act die bekend is voor Pinkpop 2024.

De Limburgse Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt door Pop in Limburg en telt vier categorieën. Jiri11 heeft de Limburgse Belofte prijs gepakt, die wordt uitgedeeld aan nieuwe en vernieuwende (van oorsprong) Limburgse muzikanten. Zo wilt de organisatie investeren in de groei van lokaal talent. De jury over Jiri11: “Gedreven en gepassioneerd weet hij keer op keer op te staan en te verrassen.”

Wie is Jiri11?

Jiri Taihuttu, oftewel Jiri11, komt uit Venlo. Van jongs af aan wist hij dat hij muzikant wilde worden en op zijn tiende is hij al op het conservatorium van Amsterdam gestart. In 2015 heeft hij de rapformatie ANBU, ook wel ANBU Gang genoemd, opgericht. Hiermee heeft hij diverse singles en albums uitgebracht en waren ze ook diverse keren te gast bij het programma 101Barz.

Sinds 2018 is Jiri zich ook gaan focussen op zijn solocarrière. Hij spreekt zich open uit over zijn depressie en zijn muzikale ontwikkeling, met de focus op zichzelf, die aan de voet van zijn nieuwste album Icarus staat. Tegenwoordig is hij ook onderdeel van het label ADF ENT van Ronnie Flex.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen