Ed Sheeran werkt aan metal single met Cradle of Filth

Ja dat horen jullie goed, Ed Sheeran werkt aan een metal single met Cradle of Filth. Deze is waarschijnlijk in de zomer te beluisteren.

In 2021 maakte Dani Filth al bekend dat hij in contact was met Ed Sheeran voor een samenwerking. Nu is er dan een update vanuit de heren. Het plan is een liefdadigheidssingle, die hopelijk deze zomer uit komt. In een interview bevestigt Filth dat Ed Sheeran klaar is met zijn deel van de single. Alleen de bass en vocals moeten nog door Filth opgenomen worden.

Filth beschreef het nummer als volgt: “Het is precies hoe je je kunt voorstellen dat het zal klinken, als je je Ed Sheeran met Cradle Of Filth kunt voorstellen. Hij speelt akoestische er gitaar op, maar het is heavy: er zit een geweldige beat in.”

Vertraging

Dat het twee jaar heeft geduurd voordat deze single uit komt heeft te maken met dat Sheeran vader is geworden. Hierdoor werd het even stil rondom de heren. Maar in December 2022 werd een foto gedeeld van Filth en Sheeran in een pub met producer Scott Atkins. En nu weten we dus dat het nummer bijna af is.

Niet de eerste keer

Voor Ed Sheeran is het niet de eerste keer dat hij een samenwerking aan gaat met een heavy band. In 2022 bracht hij samen met Bring Me the Horizon het nummer ‘Bad Habits’ uit. Sheeran en Bring Me The Horizon opende samen de BRIT Awards met deze versie van de single.

Meer samenwerkingen

In 2021 vertelde Ed Sheeran in een interview al dat Cradle of Filth en Slipknot zijn favoriete bands waren toen hij opgroeide. Daarbij vertelde hij dat hij potentieel hardere muziek wilde maken. Of we naast deze samenwerkingen nog meer in dit genre van Sheeran gaan horen is dus nog afwachten.

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke