Janelle Monáe, Seal, Typhoon en meer naar North Sea Jazz 2023

Janelle Monae
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Veel nieuwe namen voor North Sea Jazz! Onder andere Janelle Monáe, Seal en Typhoon zijn komende zomer op North Sea Jazz te zien. Esperanza Spalding is dit jaar de Artist in Residence in de Rotterdamse Ahoy.

Een flinke bundel nieuwe bevestigingen voor North Sea Jazz 2023. De organisatie maakt onder andere de komst van Janelle Monae, Typhoon, en soullegende Seal bekend. Laatstgenoemde is de 60-jarige zanger bekend van onder andere ‘Crazy’ en natuurlijk ‘Kiss from a Rose’. Eerder werden onder andere Lizzo en Stormzy al bekendgemaakt voor het Rotterdamse jazz-event. De volledige lijst met nieuwe toevoegingen vind je op de website van het festival.

Artist in Residence

Dit jaar is Esperanza Spalding de Artist in Residence. De jazz-duizendpoot geeft in het festivalweekend iedere dag acte de présence. Op vrijdag is dit met pianist Fred Hersch, op zaterdag geeft ze een drietal workshops en op zondag treedt ze op met dansgroep Antonio Brown Dance onder de noemer ‘Off-Brand gOdds’.

Spalding maakte op jonge leeftijd al indruk. In 2009 mocht ze op 25-jarige leeftijd maar liefst twee keer optreden in het Witte Huis voor toenmalig president Obama. Twee jaar later sleepte ze een Grammy binnen voor ‘Best New Artist’.

Kaarten voor North Sea Jazz 2023

Reguliere dagkaarten voor North Sea Jazz 2023 gaan voor €125,- over de toonbank, maar zijn alleen nog maar voor de zondag beschikbaar. Wel kan je voor de voor de vrijdag of zaterdag nog CJP korting kaarten bemachtigen voor €109,- als je onder de 30 bent. Ook zijn er nog VIP-tickets verkrijgbaar. Wie nu nog een heel weekend naar het festival wilt moet hopen op een tweedehands ticket, want deze driedaags tickets waren al verdwenen voordat er überhaupt een naam bekend was.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Lizzo
Stormzy
Van Morrison
Tickets Dagkaarten vanaf €125. Combitickets vanaf €300. Kopen