Advertisement

Lizzo, Stormzy en meer naar North Sea Jazz 2023

Stormzy
Photo: Henry J Kamara

De eerste namen voor North Sea Jazz 2023 zijn bekend. Met artiesten uit alle genres belooft het een breed programma te worden.

Of je nu naar een festival gaat voor pop, rap of jazz (toepasselijk voor een festival dat North Sea Jazz heet), met deze line-up komen alle muziekstijlen langs. Een bekende naam op de poster is Lizzo, bekend van hits als ‘About Damn Time’ en ‘Juice’. Ook de Britse rappers Stormzy, Little Simz en Loyle Carner brengen een bezoekje aan Nederland. De grote artiest op zaterdag is niemand minder dan Tom Jones. Dat wordt even ouderwets losgaan op ‘Sex Bomb’ en ‘She’s a Lady’.

Ook voor de jazzliefhebbers staat er genoeg op het menu. Onder andere Abdullah Ibrahim, Pat Metheny en Jan Garbarek sieren het affiche. Daarnaast kun je genieten van verschillende jazzprojecten, zoals Kurt Elling en Charlie Hunter met de Huntertone Horns en de reünie van Fugimundi. Meer dan genoeg om te ontdekken dus! De uitgebreide lijst met namen is te vinden op de website van North Sea Jazz 2023.

Kaartverkoop North Sea Jazz 2023

Al voordat de eerste worp namen bekend werd gemaakt, vlogen de weekendtickets de deur uit. Helaas kun je dus geen driedagenkaart meer bemachtigen. Maar niet getreurd: de dagtickets gaan op 1 februari in de verkoop. Een dagje North Sea Jazz kost 125 euro, inclusief servicekosten. Ook zijn er groepstickets beschikbaar voor een gereduceerde prijs. Wie al zijn vrienden kan optrommelen om mee te gaan, betaalt slechts 91 euro per dagkaart.

Het festival heeft een mooie basis gelegd voor de komende editie, maar de poster is nog niet compleet. De afgelopen editie kon je genieten van grootse namen als Alicia Keys, Diana Ross en Nile Rodgers & Chic. Wie weet welke artiesten we nog terug zullen zien op 7, 8 en 9 juli in Rotterdam Ahoy. Warm alvast op met onze hoogtepunten van North Sea Jazz 2022!

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Lizzo
Stormzy
Van Morrison
Tickets Niet meer beschikbaar.