Floor Jansen nieuwe support act Metallica in Johan Cruijff Arena

Slecht nieuws voor fans van Five Finger Death Punch. Goed nieuws voor fans van Floor Jansen. Zij vervangt de Amerikaanse metalband als support act van Metallica op zaterdag 29 april.

Met nog maar een paar nachtjes slapen te gaan tot de grootse wereldwijde tour van Metallica van start gaat in Amsterdam, is er noodgedwongen nog een aanpassing aan de line-up gedaan. De band Five Finger Death Punch kan wegens ‘onvoorziene omstandigheden’ niet optreden op zaterdag 29 april. De vervanger is dicht bij huis gevonden in de vorm van Nightwish zangeres Floor Jansen.

Onze eigen Floor zal in het teken van haar nieuwste solo-album Paragon gaan optreden. Ice Nine Kills mag de avond openen, waarna zij het stokje mag gaan overdragen aan Metallica. Op Instagram schrijft ze wat een eer het is om in haar eigen land voor meer dan 50.000 fans van de metalband te openen.

M72 wereldtournee

De optredens van Metallica staan in het teken van hun nieuwste album, 72 Seasons. Hierbij spelen ze in elke stad waar ze komen twee avonden met compleet verschillende sets (zonder overlap), maar ook met twee verschillende voorprogramma’s.

De aftrap van deze tour vindt op Koningsdag, 27 april, plaats in de Johan Cruijff ArenA. Hier was de laatste tijd genoeg ophef over doordat Amsterdamse festivals daardoor minder capaciteit kregen. Die dag zullen Mammoth WVH en Architects de support voor Metallica verzorgen. Twee dagen later zijn dat dus Ice Nine Kills en Floor Jansen.