Guns N’ Roses verplaatst concert naar locatie met halve capaciteit

GNR

In een onverwachte wending heeft de legendarische rockband Guns N’ Roses aangekondigd dat ze het concert van 11 juli verplaatsen van het Megaland-terrein in Landgraaf naar het Bospopterrein in Weert.

Op de website van organisator MOJO wordt gesproken van “logistieke en productionele redenen” om het concert van locatie te verplaatsen. Maar Rob Trommelen die Guns N' Roses boekte namens MOJO spreekt van een tegenvallende kaartverkoop.

Het Megaland-terrein heeft een capaciteit van 60.000 mensen, terwijl het Bospopterrein slechts plaats biedt aan 30.000 toeschouwers. De verhuizing komt wel als een verrassing voor fans die kaartjes hebben gekocht voor het concert.

Opvallende kaartverkoop

De kaartverkoop voor het concert verliep redelijk, hoewel Trommelen, niet helemaal tevreden was. Hij had gehoopt op 50.000 tot 60.000 verkochte kaarten. Helaas zijn er op dit moment slechts 15.000 kaarten verkocht vertelde de boeker tegen De Limburger. Dit zijn nog niet genoeg kaarten om het hele Megaland-terrein voor op te bouwen en geeft reden voor de verhuizing naar het Bospopterrein.

Het is opvallend dat een band zoals Guns N’ Roses zo weinig kaartjes verkoopt voor een concert. Dit kan aan verschillende factoren liggen. Bijvoorbeeld dat ze redelijk snel weer terug zijn in Nederland. Afgelopen jaar (2022) stonden ze nog in het Stadspark in Groningen. En daarvoor stonden ze in 2018 ook al twee keer in Nijmegen. Verder zou het te maken kunnen hebben met het feit dat ze als headliner op Graspop Metal Meeting 2023 staan in België op 15 juni. Dit is erg dicht op de datum en veel metal- en rockfans zullen daar vast ook te vinden zijn en daarom misschien niet nog een keer gaan op 11 juli. Tevens vindt er op 11 juli een concert van Iron Maiden plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar moet de band rond frontman Axl Rose dus ook mee concurreren.

Bospopterrein

Bospop vindt plaats op 7, 8 en 9 juli en kan het podium dus tot de 11de laten staan. Voor fans die kaartjes voor het Megaland-terrein hebben gekocht, kan de verhuizing teleurstellend zijn. Maar deze kleinere locatie kan wel zorgen voor meer intimiteit en betekent dat fans de kans krijgen om te genieten van een meer persoonlijke ervaring. Bovendien biedt het Bospopterrein nog steeds een fantastische sfeer en goeie faciliteiten voor het concert.

Gelukkig hoeven de fans niet heel ver te wijken en blijft het concert wel op Limburgse bodem, ook iets waar Rob zelf blij mee is. Het is dus wel de bedoeling dat er komende maanden nog duizenden kaartjes verkocht worden voor het concert. Mocht je nog geen kaartje hebben dan kan dat nog steeds. Kaarten voor 11 juli zijn voor als nog verkrijgbaar via de ticketmaster website!