Advertisement

Guns N’ Roses zevende headliner Graspop 2023

Eindelijk weer nieuws vanuit Dessel, want Guns N’ Roses maakt hun ‘world tour’ bekend. Als onderdeel hiervan sluit de band de donderdag, 15 juni, van Graspop 2023 af. Op dinsdag 11 juli geeft de band een optreden op Megaland in Landgraaf.

Guns N' Roses komt dan toch naar Graspop 2023. Het heeft even geduurd maar de formatie van Axl, Slash en co. voegt zich bij de zes eerder aangekondigde headliners als onderdeel van hun ‘world tour.’ Eerder werden Def Leppard, Ghost, Gojira, Mötley Crüe, Parkway Drive en Slipknot al bekendgemaakt. Er ontbreekt nu nog maar één headliner, voor de vrijdag.

Het gerucht hing al een tijd in de lucht dat Guns N' Roses Dessel zou aandoen, zoals ook al bovenaan vermeld in ons geruchtenoverzicht. De mannen stonden voor het laatst in 2018 op Graspop. Ze hebben een grote collectie aan hits achter hun naam staan, waaronder ‘November Rain’, ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘Paradise City’, en ‘Welcome to the Jungle’. Daarmee belooft het optreden een waar meezing feest te worden. Mocht je nog wat meer in de stemming willen komen, bekijk dan het verslag van Guns N’ Roses op Hellfest 2022.

Laatste headliner?

Het is nog even speculeren over de laatste ontbrekende headliner. Bring Me the Horizon lijkt nu de grootste kanshebber te zijn voor deze spot. Verder hebben de meeste grote Europese festivals hun headliners eigenlijk al rond, dus het zou een grote verassing zijn als Graspop nog een ‘exclusive’ uit de hoge hoed tovert.

Wat wel zeker is, is dat Vended zichzelf heeft bevestigd voor het festival. Vlak daarna volgde ook een touraankondiging van Alter Bridge, waarop lijkt dat Graspop verstopt zit onder een grijze balk. Scherpe forumleden hebben ook ontcijferd dat de band Nothing More komt. Benieuwd naar de overige namen? Speculeer dan mee op het forum en help het topic richting de 1000 pagina’s!

Landgraaf

De legendarische rockers slaan gelukkig Nederland niet over tijdens hun rondreis door Europa. Waarbij de band vorig jaar nog in het hoge noorden optrad in het Groninger Stadspark trekt de groep nu naar het diepe zuiden. Op 11 juli is Landgraaf ‘Paradise City’. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag 24 februari om 10:00.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.