Advertisement

Nieuwe tourdata voor Queens of the Stone Age; festivals buiten schot

Queens of the Stone Age maakt vandaag drie shows in het Verenigd-Koninkrijk bekend. Daarnaast lijkt de band een gloednieuw logo in de vorm van de welbekende β€˜Q’ te debuteren. Staan er nu eindelijk goede dingen te gebeuren rondom de Queens?

Nadat Queens of the Stone Age ons gisteren even liet schrikken met het plotselinge annuleren van Welcome To Rockville, lijkt het op die ene afzegging na, dit jaar toch helemaal goed te komen en kunnen we de heren aankomende zomer gewoon verwelkomen op Pinkpop 2023 en Rock Werchter 2023! QOTSA kondigt vandaag een drietal shows aan in het Verenigd-Koninkrijk. Op 20 juni doen de heren Halifax aan, 22 juni is Margate aan de beurt en op 23 juni geeft de groep uit de Palm Desert een optreden in Cardiff. Coach Party, die we aankomende zomer nog op ons eigen Dauwpop 2023 en Vestrock 2023 kunnen bewonderen mag het voorprogramma verzorgen.

Deze drie data zitten wel erg dicht op Glastonbury 2023. Vorig jaar verscheen Jack White als grote verrassing op The Park Stage. Kunnen we komende editie een surprise-set van Josh Homme en zijn bende verwachten op Worthy Farm? The Guardian leek even hun mond voorbij te praten bij de eerste zwik namen en verwijderde de band snel uit de eerdere aankondiging. Verwarring ontstaan door de boeking van Christine & The Queens? Of ‘Lost Art Of Keeping A Secret’?

Q

Extra opvallend bij de aankondiging van vandaag is de vormgeving. We zien een lauwerkrans met een grote rode streep (bloed?). Met een beetje verbeelding kun je hier een β€˜Q’ van maken. Queens of the Stone Age heeft geen β€˜vast’ logo, elke albumrelease kent zijn eigen beeldmerk passend bij de rest van het artwork. Met dit fraaie ontwerp en de woorden “UK! The worlds gonna end in a month or so….” kan de geruchtenmachine wel voorzichtig gestart worden. Frontman Josh Homme viert volgende maand zijn 50ste verjaardag. Dat is inderdaad even slikken kan ik me voorstellen, maar de wereld vergaat daar echt niet van. Mooie gelegenheid om een langverwachte nieuwe single te droppen?
Tot die tijd is deze wel toepasselijk:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen