Queens of the Stone Age annuleert Rockville 2023

Wegens onvoorziene omstandigheden kan Queens of the Stone Age niet optreden op het Amerikaanse Rockville 2023. Moeten festivalgangers in de Benelux zich ook zorgen maken dat de band Pinkpop en Rock Werchter afzegt?

Het lijkt wel een déjà vu voor fans van de rockband. Vorig jaar stonden de heren geprogrammeerd op zowel Pinkpop als Rock Werchter. Door wijzigingen in het tourschema konden deze optredens niet doorgaan. In 2023 zal Queens of the Stone Age deze festivals een tweede kans geven. Nadat een nieuwe tour werd aangekondigd, maakten ook de grote festivals in de Benelux de komst van Josh Homme en co. bekend.

De annulering van Rockville 2023 zorgt opnieuw voor onzekerheid. Het festival vindt volgende maand al plaats. Vooralsnog is alleen deze datum verwijderd van de website. Pinkpop en Rock Werchter lijken – voor nu – nog veilig. In de Verenigde Staten neemt The Cult de plek in van de Queens.

UPDATE: Welcome To Rockville stelt gerust via Instagram

Een bezorgde fan reageert onder de Instagrampost van Welcome To Rockville dat hij hoopt dat dit niet consequenties zal hebben voor de andere festivals waar Queens of the Stone Age geprogrammeerd staat. Het festival reageert geruststellend dat dit niet het geval is. Dus de fans en organisatoren kunnen opgelucht ademhalen zoals het nu lijkt.

Vechtscheiding

Fans zien de bui al boven Landgraaf en Werchter hangen. De ‘onvoorziene omstandigheden’ en ‘gewijzigde tourplannen’ zouden veel te maken kunnen hebben met de vechtscheiding van zanger Homme. In maart verklaarde de frontman dat zijn ex-vrouw (The Distillers frontvrouw Brody Dalle) geen contact mag hebben met hem en hun drie kinderen. Homme is nu de wettelijke voogd totdat de rechter in de herfst van 2023 opnieuw uitspraak doet in de zaak. De juridische problemen zijn nooit de officiële reden van de afzeggingen geweest. Vorig jaar werden de optredens echter geannuleerd toen de eerste rechtszaak van start ging.

Het is dus nog even nagelbijten. Het geduld van de fans wordt in ieder geval op de proef gesteld. Vijf jaar geleden zagen we de woestijnrockers voor het laatst op de weides in de Benelux. Hopelijk kunnen we in 2023 nog live genieten van Queens of the Stone Age hits als ‘Go With The Flow’ en ‘No One Knows’.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen