6 onmisbare make-up tips voor festivalgangers

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Het festivalseizoen is weer begonnen! Ga jij deze zomer weer lekker los op de vetste tracks van je favoriete bands en artiesten? Dan is het verstandig om nu alvast na te denken over je make-up looks. Want hoe kan je ervoor zorgen dat jouw make-up urenlang dansen en feesten, zweet en verschillende weersomstandigheden overleeft? In dit artikel geven we je zes praktische make-up tips.

Tip 1. Begin met primer

Tijdens een festival in de zomer kan het zomaar gebeuren dat je urenlang in de zon staat. Het is dan belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-straling. Begin je make-up routine daarom altijd met een primer met een hoge beschermingsfactor, SPF 30 of 50.

Een primer is een beschermlaag die je aanbrengt op je huid, zodat deze beschermd wordt en je make-up beter blijft zitten. Ook handig: een zonnebrand spray! Zo kun je gedurende de dag opnieuw zonnebrand aanbrengen zonder dat dit ten koste gaat van je make-up.

Tip 2. Kies voor een hydraterende lippenstift

Lippenstift zorgt ervoor dat je lippen er mooi uitzien. Kies een leuk kleurtje zodat je de show steelt tijdens het festival! Het is ook handig om voor een hydraterende lippenstift te kiezen. Deze houdt de vochtbalans van je lippen op peil en voorkomt dat ze uitdrogen en er pijnlijke scheurtjes ontstaan. Zeker als je snel last hebt van droge lippen is dit een echte musthave voor het festivalseizoen.

Tip 3. Gebruik creamy oogschaduw

Als je graag een bijzondere look wil creëren met oogschaduw, is een ‘creamy’ oogschaduw hiervoor de beste keuze. Deze hecht zich namelijk beter aan je huid dan een poeder oogschaduw en blijft daardoor een stuk langer zitten. Hierbij helpt het ook om eerst een primer aan te brengen. Doe dit met een kwast en breng het aan op je gehele ooglid. Wil je meerdere kleuren aanbrengen? Gebruik dan een transitiekleur als primer. Dat zorgt er namelijk voor dat de verschillende kleuren beter mengen.

Tip 4. Houd een concealer bij de hand

Een festival bezoeken is meestal inspannend, zeker een festival als Lowlands dat meerdere dagen duurt. Zorg er daarom voor dat je altijd een concealer bij de hand hebt. Hier kan je namelijk donkere kringen onder je ogen door vermoeidheid en slaapgebrek gemakkelijk mee camoufleren. Zo zie je er meteen een stuk frisser uit! Gebruik altijd een concealer die bij je huidtype en huidskleur past zodat het er natuurlijk uitziet.

Tip 5. Neem blotting paper mee

Er is natuurlijk niets leukers dan urenlang swingen op je favoriete muziek. Maar je krijgt het er wel warm van, waardoor je huid kan gaan glimmen. Neem daarom altijd blotting paper mee. Dit zijn dunne velletjes papier die het talg en vet van je huid opnemen, zonder dat het je make-up verwijdert. Zo houd je huid een mooie matte tint. Blotting paper is verkrijgbaar in kleine handige verpakkingen, dus heel geschikt voor onderweg!

Tip 6. Waterproof make-up

Tijdens een festival krijg je met verschillende omstandigheden te maken die slecht zijn voor je mooi opgemaakte gezicht. Je make-up kan bijvoorbeeld uitlopen tijdens een regenbui of doordat je gaat zweten. Daarom is het verstandig om zo veel mogelijk voor waterproof cosmetica te kiezen. Die blijft onder de meeste omstandigheden goed zitten, zodat jij zorgeloos kan genieten van het festival. Veel plezier!