De Festileaks Top 17: Veel nieuwe binnenkomers waarvan King Gizzard & The Lizard Wizard de koning is

De Festileaks Top 17 is onze eigen hitlijst samengesteld door de Festileaks community. Froukje behoudt niet alleen de koppositie deze week, maar staat tweemaal in de top 3. Alleen boygenius weet zich hier nog tussen te vechten.

Elke maandag zal de Festileaks Top 17 bekendgemaakt worden en jij bepaalt de inhoud van deze hitlijst! Het enige wat je hoeft te doen is je stem uit te brengen. Dat kan door op onderstaande link te klikken. Natuurlijk mag je ook een eigen suggestie doorgeven. Let op: stem vóór zondag.

STEM HIER!!!

De Festileaks Top 17 van week 22

De week nemen we afscheid van Grian Chatten, Jessie Ware, Beach House, Taylor Swift, Confidence Man en Metallica. Daarvoor komen dus wel 6 nieuwe noteringen in de plaats, waarvan King Gizzard & The Lizard Wizard de grootste is. Bekijk alle nieuwe nummers en verschuiving in de hele lijst hieronder!

 1. Froukje – ‘Naar Het Licht’ (+0)
 2. boygenius – ‘Not Strong Enough’ (+1)
 3. Froukje – ‘Als Ik God Was’ (+4)
 4. King Gizzard & The Lizard Wizard – ‘Gila Monster’ (Nieuw)
 5. Blur – ‘The Narcissist’ (Nieuw)
 6. Foo Fighters – ‘Under You’ (Nieuw)
 7. The National ft. Phoebe Bridgers – ‘Your Mind Is Not Your Friend’ (-5)
 8. Nothing But Thieves – ‘Overcome’ (+8)
 9. Spinvis – ‘Lente ’22’ (-1)
 10. Queens of the Stone Age – ‘Emotion Sickness’ (+0)
 11. Jorja Smith – ‘Little Things’ (Nieuw)
 12. Linkin Park – ‘Lost’ (+1)
 13. Thundercat ft. Tame Impala – ‘No More Lies’ (-9)
 14. Ghost – ‘Jesus He Knows Me’ (-7)
 15. Daft Punk ft. The Voidz – ‘Infinity Repeating’ (Nieuw)
 16. Depeche Mode – ‘Ghost Again’ (-5)
 17. The Japanese House – ‘Sunshine Baby’ (Nieuw)

Festileaks op Spotify

Ook op Spotify is Festileaks hèt platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner-setlists, specials en natuurlijk de wekelijkse ‘Festileaks Release Radar’.