Een weekendje Klomppop, wat valt er allemaal te beleven? 

Photo credit: Aswintha van Dijk

Van 26 tot 28 mei was het een weekend lang festivallen in de zak van Zuid-Beveland. Hier vond weer een nieuwe editie van Klomppop plaats. Een relatief onbekend festival met grote namen zoals Froukje en Prins S. en de Geit. Maar wat is hier nog meer te doen en moet je nou echt klompen aan?

Om eerst maar eens te beginnen over de naam. Nee je hoeft niet met je klompen aan naar Klomppop te komen. Deze naam stamt af van het organiserende Jongerencentrum De Klomp uit Ovezande. Dit vergroot gelijk de toegankelijkheid zodat je niet naar de winkel hoeft te rennen voor passend schoeisel.

Het festivalterrein is makkelijk te bereiken, zelfs voor de festivalgangers zonder rijbewijs. Er is op vrijdag en zaterdag een bus die heen en weer pendelt tussen lokale dorpen en Goes naar het festival. Perfect voor de drinkers onder ons!

Photo credits: Lotte Brouwers

De beleving zaterdag begint dit jaar ook al gelijk wanneer je binnenkomt. Hier staat gelijk radio Mano Sport op waarbij 2 wielercommentatoren het muntjes halen wel heel spannend maken. Wie gaat er in de demarrage, wint de gele trui of is de ultieme ted de la course. De toon is gelijk gezet wanneer je de foodlane binnenkomt en je munten wilt gaan halen.

Photo credits: Luuk Kempen

Dansen tot je erbij neervalt

Voor de dansers onder ons is er ook genoeg te doen, de “Oalles Loco” tent is omgebouwd tot een lokale après-ski hut. Waar de hele dag DJ’s de laatste feesthits draaien. Even de billen schudden op de laatste bubbling remix, of meelallen met Andre Hazes, het komt hier allemaal voorbij. Liever wat relaxte deuntjes? Dan kan je heerlijk in de zon genieten van de Vinyldisco. Deze is te vinden in de foodlane, naast de speciaal bierbar, prima combinatie.

Photo credits: Lotte Brouwers

Zondag theaterdag

Waar Klomppop ooit begon als een 1-daagsfestival is het nu uitgegroeid tot een heel weekend lang feesten. Op zondag staat het theater centraal. Deze dag staat voor veel plaatselijke bezoekers nog bekend als het Straatfestival. Waar jaren geleden de acts eerst allemaal te vinden waren in en om het dorp Ovezande, is het nu gecentreerd op het Klomppop terrein.

De acts variëren tussen optredens voor kinderen en families. Zoals de Dino Experience Live show en ijsco Ali. En acts die ook leuk zijn voor de volwassen bezoekers. Hier is Kartje Kilo een goed voorbeeld van, de +18 tentoonstelling met groentes, iets wat je niet kan uitleggen maar moet zien. Of The Loser, absurde humor door een clown over een man die werkt bij het Nationale Postkantoor.

Kortom, Klomppop is een compleet festival, waar veel meer te ontdekken valt dan de nieuwe bandjes. Of je blind te staren op de grote namen op de line-up.

Klomppop Logo

Klomppop 2024

Locatie
Nederland
Ovezande, Nederland
Datum 24-26 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen