Parels op de Poster: Personal Trainer op Best Kept Secret 2023

Photo: Personal Trainer

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Personal Trainer op Best Kept Secret 2023!

Personal Trainer staat dit jaar niet alleen op Best Kept Secret 2023, maar gaat meerdere festivalweides af. Zo staan Pampus Live, Vestrock, Dauwpop, Wildeburg, Zwarte Cross en Misty Fields ook nog op het programma. Een mooie festivalparade met daaraan klevend een eigen tour door het hele land. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van deze parel?

Een muzikaal collectief onder leiding van Willem Smit

Al op de basisschool wilde de enthousiaste Willem Smit altijd al een band beginnen. Met vrienden startte hij later Palio Super Donkey op waar meerdere platen mee zijn uitgebracht. Daarnaast is ook Canshaker Pi een lopend project van de frontman. Maar een band met meer dan vier mensen was nog niet gelukt. Daarmee startte hij in 2018 Personal Trainer.

Ditmaal wel met meer dan vier leden. Maar de formatie van de band is eigenlijk nooit hetzelfde. Daardoor hielden ze het ook spannend voor zichzelf en het publiek, je weet namelijk nooit honderd procent wat er gaat gebeuren. Smit neemt vaak de onderdelen van de muziek thuis op en gaat daarmee naar Casper van der Lans van MRF Recordings. Samen maken ze er uiteindelijk een compleet geheel van.

Big Love Blanket

Op 9 november 2022 komt dan eindelijk het langverwachte album Big Love Blanket uit. Met de single ‘The Lazer’ schoppen ze het in augustus dat jaar tot 3FM Talent. De track die nu vaak de afsluiter van een vrolijke live set is. En terecht, de chaotische indie jam zorgt ervoor dat iedereen (met als grootste aanstichter de frontman) een moshpit wil starten.

De single en gelijknamige EP zijn uitgebracht op het platenlabel van Sports Team, een bevriende Engelse band. De band vond hun sound na een optreden met Pip Blom zo vet, dat ze hen op hun label wilden produceren.

En terecht ook. Willem Smit en co. weten als geen ander hoe je een liveshow spannend moet houden. Het volume harder of juist zachter, rondspringen op het podium, een te gekke solo van Smit zelf. Big Love Blanket is de formule voor een heerlijke setlist op een festival als Best Kept Secret vol muzieksnobs.

Live At Katzwijm

Op 27 maart 2023 is de live EP Live At Katzwijm uitgekomen. Het collectief heeft in Voorhout hun nieuwere werk in combinatie met een deel van het album Big Love Blanket live opgenomen. Een mooie nieuwe stap voor de Amsterdamse band en een goede opwarmer voor het komende jaar.

Afgelopen weken trapten ze hun concertreeks al af op de Bevrijdingsfestivals. Nu touren ze na hun show tijdens The Great Escape rond in Engeland. Binnenkort is Personal Trainer voor het Nederlandse publiek weer te zien op Best Kept Secret 2023. Zien we jou daar?

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.