Paaspop 2024 blokkenschema: dit zijn de 9 lastigste clashes

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Haal je pennen en markeerstiften maar tevoorschijn, het is tijd om acts te omcirkelen en routes te bepalen. Het blokkenschema van seizoensopener Paaspop 2024 is hier! Wij helpen je een handje door de lastigste clashes op een rij te zetten.

Keuzestress is helaas onvermijdelijk als je een festival bezoekt. Je kan nou eenmaal niet op vier plekken tegelijk zijn. Wij hebben het blokkenschema van Paaspop uitgeplozen en presenteren hier de grootste knelpunten in de planning.

1. SERA vs. Sophie Straat (vrijdag)

De openingsacts op de openingsdag zorgen al meteen voor een clash. Zo betreedt SERA (16:00 – 16:45) vrijdag als allereerste hoofdpodium Apollo. Met haar feelgood popmuziek en een sloot hits als ‘Take A Chance’ en ‘Head Held High’ onder de arm brengt ze Paaspop al meteen in een goede stemming. Halverwege opent Sophie Straat (16:30 – 17:30) de Phoenix, het tweede podium van het festival. De zangeres maakt serieuze doch catchy protest- en levensliederen over maatschappelijke thema’s als racisme, seksisme en homofobie. Twee getalenteerde Nederlandse vrouwen, lastig kiezen dus.

Welk optreden kies jij?

2. DI-RECT vs. High Vis (vrijdag)

Van dansen op ‘OMG It’s Happening’ tot janken bij ‘Soldier On’: het oeuvre van Di-rect is buitengewoon omvangrijk. Als headliner van de vrijdag sluit de band van 23.30 – 01.00 de Apollo af met hun feelgoodrock. Speaking of rock: van 00.00 – 01.00 kan je ook terecht in The Jack Daniels Stage voor de energieke hardcore en postpunk van High Vis. De mannen halen inspiratie uit onder meer Joy Division en Stone Roses en worden vergeleken met bands als Turnstile en Shame.

Welk optreden kies jij?

3. Rondé vs. Personal Trainer (zaterdag)

Indiepop of indierock? Rondé (18:30 – 19:30, Apollo) is al tien jaar een grote naam in de Nederlandse muziek. De band sleept met nummers als ‘Hard To Say Goodbye’ en ‘Break My Heart’ miljoenen streams en bijna één miljoen maandelijkse luisteraars binnen. Personal Trainer (18:00 – 19:00, The Jack Daniels Stage) heeft een op de jaren 90 geïnspireerd geluid dat wordt vergeleken met Car Seat Headrest en LCD Soundsystem. In hun bijzondere liveshow verandert de samenstelling van de band voortdurend, aangezien verschillende muzikanten hun instrumenten aansluiten en spelen.

Welk optreden kies jij?

4. Froukje vs. Yīn Yīn (zaterdag)

De clashes van eigen bodem blijven nog even doorgaan. Aan de ene kant hebben we Froukje (20:30 – 21:30, Apollo), die haar eerste grote festivalshow speelt sinds het verschijnen van haar debuutalbum Noodzakelijk Verdriet. Aan de andere kant staat YIN YIN (20:30 – 21:15, Roxy), een psychedelische band die flirt met Thaise funk, disco en elektronica. Ga je voor ‘Ik Wil Dansen’ of voor ‘Dis kô Dis kô’?

Welk optreden kies jij?

5. Editors vs. Marlon Hoffstadt (zaterdag)

Waar wil je de tweede dag van Paaspop 2024 mee afsluiten? Editors (00:30 – 01:59, Apollo) is de headliner van de zaterdag. De mannen spelen het hoofdpodium ongetwijfeld plat met hun indierock. Wil je liever wat meer dansen? Dan ben je bij Marlon Hoffstadt (00:30 – 01:59, Phoenix), ofwel dj Daddy Trance, aan het goede adres. Met zijn trance met house- en popinvloeden zorgt hij wereldwijd voor volle dansvloeren.

Welk optreden kies jij?

6. Suzan & Freek vs. Roxy Dekker (zondag)

De laatste festivaldag is altijd bitterzoet. Het feest is helaas bijna voorbij, dus doe extra je best om van de laatste dag (en nacht) iets moois te maken. ’s Middags beginnen met fijne popmeezingers is een goed idee. ‘Blauwe Dag’, ‘De Overkant’, ‘Als Het Avond Is’: de nummers van Suzan & Freek (15:30 – 16:30, Apollo) lenen zich hier perfect voor. Tegelijk kan Roxy Dekker (16:00 – 16:15, The Silver Warehouse) er ook wat van. Ze heeft maar een kwartier, al is dat genoeg om hit ‘Anne-Fleur Vakantie’ uit volle borst mee te zingen. Ga je voor ‘Goud’ of toch voor ‘Satisfyer’?

Welk optreden kies jij?

7. A*Fever XXL Symphonic vs. Seven Wonders – Fleetwood Mac Tribute (zondag)

Clash of the covers! Paaspop geeft coverbands een prominente plek op haar festival. Zo staat A*Fever in de Apollo (17.30 – 18.30) om het repertoire van ABBA ten gehore te brengen. Verwacht een massale singalong met klassiekers als ‘Waterloo’ en ‘Dancing Queen’. Tegelijkertijd staat The Social Club van 17.30 – 18.30 in het teken van Fleetwood Mac, als Seven Wonders een ode brengt aan deze legendarische band. ‘Don’t Stop’, ‘Everywhere’ en ‘Dreams’ komen zeker voorbij, maar de groep speelt ook bluesnummers uit de periode van oprichter Peter Green.

Welk optreden kies jij?

8. Partiboi69 vs. I HATE MODELS (zondag)

Ghetto-house, Detroit-techno, complete chaos en platte humor? Partiboi69 bedient je op je wenken van 22:45 – 23:30 in de Roxy. Verwacht een knettergek feest met misschien wel een zilveren string. Tegelijkertijd serveert I Hate Models (23:00 – 00:00) een cocktail van rave, industrial, EBM (electronic body music), post-punk en early trance. Modellen mag de Franse dj en producer dan haten, van genres houdt hij des te meer. Extra moeilijkheidsgraad: deze act clasht trouwens ook nog met headliner Tiësto in de Apollo.

Welk optreden kies jij?

9. Tiësto vs. 999999999 (zondag)

Het venijn zit hem in de staart: de laatste acts van Paaspop zorgen ook nog voor clashes. Sluit je het festival af in de Apollo, waar dj-koning Tiësto (23.30 – 01.00) zijn wereldberoemde trance-, house- en electrohits draait? Of eindig je met de mannen van 999999999 (00.00 – 01.00), die de Phoenix komen afbreken met hun harde techno?

Welk optreden kies jij?
Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.