Vestrock 2023: Waarom maakt het de reis naar Zeeland de moeite waard?

2 en 3 juni is het weer tijd voor het Zeeuwse festival Vestrock. Wat ooit ontstond als een 1-daags festival op een klein eilandje in Hulst, is nu uitgegroeid tot een volwaardig weekendfestijn voor 30.000 man. De locatie lijkt nogal uit de route te liggen, maar niets is minder waar. Van oorsprong is het concept bedacht als een “vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en België” en dan ligt die plaats weer heel centraal. Maar goed, is het de voor de Nederlander de lange reis waard? Hier een korte Vestrock voor Dummy’s guide.

Ten eerste, mocht je niet weten waar Hulst ligt, het ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Als je er eenmaal bent, kan je voor €15 je tentje opzetten of camper parkeren. En waar je normaal afhankelijk bent van de pop-up supermarkt op het terrein, zit je nu midden in de vestingstad. Je zit dan vlak naast een winkelcentrum en meerdere restaurants. Leuk weetje: de Hulstenaren staan bekend om hun bourgondische levensstijl. Dit vind je dus ook terug in de restaurants. Tassen gevuld met eten en drinken meesjouwen is dus overbodig, dit scheelt weer wat zweet op je rug.

Wat ook scheelt is de prijs. Voor 2 dagen betaal je slechts €125. De line-up staat dan ook altijd garant voor een aantal klappers. Waar vorig jaar nog Editors, Within Temptation en Martin Solveig bovenaan prijkten, is het dit jaar tijd voor de lang verwachte terugkeer van The Prodigy (met lasershow)! Ook vinden de Schotse rockers van Franz Ferdinand hun weg naar het mooie Zeeland.

Press photo Vestrock
The Prodigy, press photo Vestrock

Ontdek de 5 podia

Naast het hoofdpodium, waar de grote (inter)nationale namen staan, zijn er nog 4 podia te ontdekken.

Zoals de tent, waarin een aantal avontuurlijke en getalenteerde acts staan geprogrammeerd. Wil je dansen en gewoon lekker uit je dak gaan? Dan is deze plek een aanrader. Ieder jaar gaat het dak er wel een paar keer af. En dat gaat dit jaar zeker lukken met o.a. Merol, Prins S. en de Geit en Michel de Hey.

Het leuke is dat de Silent Stage terug van weggeweest is. En de naam zegt het al, hier is in de avond de silent disco te vinden met diverse DJ’s. Maar hier is meer te beleven. Op deze stage is er overdag ook plek voor theater, comedy en VESTROCK University met dit jaar o.a. Herman Brusselmans. Dit allemaal via draadloze koptelefoons, die schaars zijn want er zijn maar 200 stuks beschikbaar!

Vestrock veld
Foto: Karin Driessens

Nieuwe elementen

Ben je op zoek naar nieuw talent op het gebied van muziek? Dan kan je terecht in De Kapel. Dit kleine kerkje is een prachtige plek voor intieme optredens van kersverse bands. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe elementen die je zeker niet mag missen. Een van deze onderdelen is het Dansorgel by Nocto. Tegelijkertijd is dit de vijfde stage. Ontdek op het terrein ook even de kunstexpositie met een groot kunstwerk waar alle bezoekers van Vestrock aan bij kunnen dragen. Deze blijft zichtbaar, ook na het festival. Dus vereeuwig jezelf!

Krijg je nu al keuzestress? Dan is het goed beginnen met de bieryoga, de plezierige werking van bier met de ontspanning van yoga. Een fijne opwarmer om daarna vol energie aan het festival te beginnen onder het genot van een door het festival eigen gebrouwen biertje: Vestrock Blond. Proost!

Vestrock Logo

Vestrock 2025

Locatie
Nederland
Hulst, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen