Festivalconcert: Oscar and The Wolf op Pukkelpop 2022

Photo credit: Kamiel Scholten/Festileaks

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer los op Best Kept Secret. Tijd om even in te luisteren, warm te draaien en enthousiasme te verzamelen. Wat is in dat geval nou beter dan oude festivalconcerten terug te kijken? Vandaag nemen we je mee naar het optreden van Oscar and The Wolf, afgelopen jaar te zien op Pukkelpop. Dit jaar is hij headliner op Best Kept Secret 2023.

Max Colombie is helemaal terug van weggeweest. Het was een tijdje angstvallig stil rond Oscar and the Wolf. De Belgische zanger maakte vorig jaar bekend dat hij kampte met angstaanvallen en depressie. Via social media liet hij het publiek weten dat een reeks concerten geannuleerd zou worden. Hij kon, naar eigen zeggen, niet de show neerzetten waar zijn fans recht op hebben. Eigenlijk gaat iedereen er dan ook van uit dat de rest van de festivalzomer in het water valt.

Niets blijkt minder waar te zijn. Zijn optredens op Lowlands 2022 en Pukkelpop 2022 gaan alsnog door. Fijn voor de fans die houden van Colombie’s dromerige popliedjes. Maar nog veel fijner voor hemzelf: op de festivalweide in zijn eigen thuisland ‘vindt hij zijn kracht terug‘. Bekijk het hele optreden hieronder.

Kantelpunt

Oscar and The Wolf danst in zijn glitteroutfit op en neer op het hoofdpodium van Pukkelpop 2023. Een brede glimlach schijnt op zijn gezicht terwijl hij de ene na de andere hit naar de weide knalt. Je hoeft geen fan vanaf de eerste minuut te zijn om nummers als ‘Strange Entity’ of ‘Breathing’ te herkennen. Al vroeg in het optreden weet hij een gevoelige snaar te raken. Tijdens een van zijn nieuwe nummers, ‘Something In The Air’, neemt hij een momentje om het publiek toe te spreken. “You know the reason I came to this stage tonight, is because I realised that seeing you guys again would get me through this. So thank you so much.”

Meer dan een uur lang weet hij het publiek in Hasselt te betoveren met aanstekelijke nummers en zweverige visuals. De zondag van Pukkelpop 2022 was voor velen niet alleen de afsluiter van de festivalzomer waarin alles weer mocht. Het was voor Colombie ook een kantelpunt, de heldere afsluiter van een donkere periode.

Best Kept Secret 2023

Het is duidelijk dat het optreden Oscar and The Wolf weer veel goed heeft gedaan. Met frisse energie zet hij de concertenreeks in de Benelux verder. Ook andere Europese landen zoals Frankrijk en Zwitserland worden getrakteerd op een heerlijk dansbaar feestje. Dit jaar is op 10 juni tevens Hilvarenbeek aan de beurt. Dan mag Oscar and The Wolf het grootste podium op Best Kept Secret 2023 afsluiten. Je spot hem voor maar liefst anderhalf uur op de ONE.

Beginnen je voeten al te trappelen bij het bekijken van zijn optreden? Dan heb je geluk. Er zijn nog zaterdagtickets beschikbaar voor 129 euro. Naast Oscar and The Wolf kan je die dag onder andere genieten van Goldband, Interpol en Two Door Cinema Club. Voor wie niet genoeg kan krijgen, zijn er nog weekendkaarten te koop. Kom in de stemming met de playlist en begin alvast met puzzelen in het blokkenschema.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.