Silent disco op 37 meter hoogte op Spoorpark LIVE 2023

Photo: Lieve Smeets / Festileaks

Het concept kennen we natuurlijk allemaal: koptelefoon op en meebrullen met de meest bekende hitjes. Spoorpark LIVE 2023 geeft echter een wel heel bijzondere wending aan de geliefde silent disco. In Tilburg wordt gedanst en gezongen op maar liefst 37 meter hoogte.

Je moet er wat voor over hebben om tijdens Spoorpark LIVE 2023 mee te kunnen doen met de silent disco. Allereerst een fijne portie geduld, want slechts vijftig mensen mogen tegelijkertijd de Kempentoren beklimmen. Ook een gebrek aan hoogtevrees komt hier goed van pas. Op de vraag of ze helemaal naar de top van de stellage gaan klimmen, antwoorden twee jongens: ‘Ja, dúh!’. Blijkbaar zit het wel goed met de gewaagdheid van het Tilburgse publiek. En zodoende ging Festileaks de lucht in.

Terwijl onze conditie op de proef wordt gesteld, betreden we alle 192 trappen. Ironisch genoeg speelt ‘Ademnood’ van Linda, Roos & Jessica als een van de eerste nummers door de koptelefoon. Nogal typerend voor de festivalgangers die bekaf zijn voordat ze überhaupt een danspas hebben verzet. De klim is echter meteen vergeten zodra we bovenaan aankomen. Vanaf de top van de Kempentoren kun je het compacte festivalterrein in één oogopslag bekijken. De plek geeft een uniek uitzicht vanuit de lucht op het optreden van Nusantara Beat en de wachtende fans van S10.

Photo: Lieve Smeets / Festileaks

Afspeellijst

Maar we zijn hier om ons onder te dompelen in de muziek op hoogte, niet de optredens op de grond. Daarbij worden we wel een beetje gelimiteerd in onze keuzes. Bij aanvang blijkt een van de drie kanalen op de koptelefoon onbemand: daar komt geen verandering in gedurende de volle zestig minuten die we doorbrengen in de toren. Een ander kanaal voorziet ons van hits zoals Rick Astley’s ‘Never Gonna Give You Up’ en ‘Rampeneren’ van The Partysquad. Ook dit verloopt niet geheel vlekkeloos; bij het tweede couplet van Rampeneren valt het geluid meermaals uit. Net jammer als je lekker mee aan het blèren bent.

Tja, dan maar verplicht naar kanaal drie luisteren. Mocht je geen kaartje hebben voor Defqon 1 dit weekend, dan is de silent disco op Spoorpark LIVE 2023 een mooi alternatief. Gevoelsmatig lijkt het alsof ‘Have You Ever Been Mellow’ continu op herhaling staat, maar dat weerhoudt het publiek er niet van om op 37 meter hoogte te hakken en springen. We komen er niet achter wie verantwoordelijk is voor de muziekkeuze, maar het gebrek aan overgangen doet suggereren dat iemands afspeellijst aan staat. Voor het feestende publiek lijkt dat verder helemaal niets uit te maken.

Photo: Lieve Smeets / Festileaks

De silent disco in de lucht is een unieke ervaring met een geweldig uitzicht, verder blijven het natuurlijk wel gewoon festivalgangers die luidkeels meezingen met ABBA. Wie zin heeft om even lekker te dansen met een briesje in je haren, zal hier zeker zijn plek vinden. Maar voor de goede optredens blijft je uiteraard op de grond.

Spoorpark LIVE Logo

Spoorpark LIVE 2023

Locatie
Nederland
Tilburg, Nederland
Datum 24-25 juni 2023
Line-up
Di-rect
Son Mieux
Joost
Di-rect, Son Mieux, Joost +9 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.