Voorbeschouwing: The Chemical Brothers op BKS 2023

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

The Chemical Brothers staan vrijdag als headliner op Best Kept Secret. Een exclusief optreden dit keer zelfs in de Benelux. Het is een uiterst dansbare act die je misschien niet zo snel op BKS 2023 zou verwachten. Maar ook dit uiteinde van de elektronische muziekstroming past juist goed bij het festival in Hilvarenbeek. Dit kun je verwachten van The Chemical Brothers op de ONE!

Dit tweetal gaat al een tijdje mee, vorig jaar vierden ze met de langspeler Dig Your Own Hole hun 25-jarige bestaan. Aankomende vrijdag staan ze als headliner op Best Kept Secret, maar wat kun je ongeveer van dit elektronische duo verwachten? Wij kijken alvast met je mee vooruit!

https://www.youtube.com/watch?v=sbuK7gSieYs&ab_channel=Coachella

Met nieuw materiaal op de ONE

De meeste artiesten gaan niet op tour zonder een nieuw album… Of een handjevol bangers zoals je de nieuwste track ‘No Reason’ wel kunt noemen. Het is samen met ‘All of a Sudden’ onderdeel van het nieuwste Chemical Brothers materiaal. Als de marching band (net als op Coachella) ook onderdeel is van de show zal de festivalweide van de ONE waarschijnlijk uit zijn voegen barsten. Wát een plaat!

Een visueel spektakel

The Chemical Brothers start vrijdagavond om 22:30 op de mainstage. Een prachtige timing voor het Britse duo, want als het donker is komt hun show veel beter tot zijn recht. Hierboven zie je een korte compilatie van de visuele aspecten van hun laatste tour. Het laat gelijk zien wat voor visuele krachten je van The Chemical Brothers op Best Kept Secret 2023 kunt verwachten. Ze gaan uitpakken, dus vergeet ook ’s avonds je zonnebril niet.

The Chemical Brothers Setlist North Music Festival  2023

Een greatest hits setlist

In Portugal startten de Britten vorige week al met het tweeluik ‘Go’ en ‘Do It Again’. Wat eigenlijk als puur elektronisch geluk omschreven kan worden. Het publiek is gelijk aan en weet dat het tijd is om te dansen. De setlist bestaat als je snel kijkt alleen uit een hitparade van de afgelopen 25 jaar. Maar soms zit er ook ergens een kleine parel in de setlist. Denk aan de New Order cover ‘Temptation’. De allergrootste hit ‘Galvanize’ staat zoals verwacht in het laatste deel van de set.

Een traktatie van mash-ups

Natuurlijk kun je alle hits van de afgelopen 25 jaar niet in anderhalf uur show steken. Daarom kiest The Chemical Brothers er vaak voor om hun publiek op te zwepen met een paar mash-ups. De beste stukjes van tracks tot één masterpiece. We zien dit onder andere gebeuren bij de nummers: ‘Escape Velocity’, ‘The Golden Path’ en ‘No Geography’.

The Chemical Brothers heeft dus alle ingrediënten om uit te pakken met één groot dansbaar feest op de vrijdagavond. Wedden dat het strand bij de ONE op BKS 2023 helemaal vol staat? Wees op tijd en geniet van deze Britse grootheden.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.