Komt Coldplay morgen met meer Europese tourdata?

Photo: Robert Mallows

Bij de shows in Amsterdam geeft Coldplay een aantal teasers weg. Daarbij lijkt het dat de band hint op nieuwe tourdata voor hun Music of the Spheres World Tour in 2024.

Maar is het nu zo dat de band met meer Europese tourdata komt? Dat is hetgeen dat veel Coldplay fans zich nu afvragen. Tijdens een show in Amsterdam werd tijdens het nummer Humankind een video afgespeeld met verschillende Europese steden. De fanpagina coldplayxtra die al het Coldplay nieuws op de voet volgt, zegt dat dit de steden zijn waarin Coldplay in 2024 een optreden geeft.

Update: het gerucht blijkt inderdaad te kloppen. De Britse band heeft inmiddels de nieuwe data op de eigen website bevestigd. Er zitten geen nieuwe shows in de Benelux bij, maar wel in Düsseldorf.

Welke landen?

De landen die in de video voorbij komen zijn; Griekenland, Roemenië, Hongarije, Frankrijk, Italië, Duitsland en Finland. Een aantal van landen werden dit jaar tijdens de Music of the Spheres World Tour overgeslagen. In 2022 stond de Britse rockband wel al in Frankrijk en Duitsland op het podium maar deze landen werden nu overgeslagen. De kans bestaat dus dat de band volgend jaar terug komt naar Europa om ook in deze landen een show te geven.

Vandaag is de laatse show in Amsterdam. Dit is ook de laatste show van het Eurpose deel van de tour. Daarom wordt verwacht dat er morgen iets bekendgemaakt wordt over deze nieuwe shows.