Bizarre run op Coldplay kaarten: meer dan 600.000 mensen in de rij

Photo: Rae Gibbs

Wie volgend jaar Coldplay gaat zien in Amsterdam mag van geluk spreken. De ticketverkoop voor hun 3 stadionshows in de Johan Cruijff ArenA ging donderdagochtend van start, maar een doorkomen was er nauwelijks aan. Veertig minuten na aanvang blijken nog meer dan 600.000 mensen in de rij te staan, terwijl er slechts plek is voor zo’n 200.000 bezoekers.

Coldplay speelt op 15, 16 en 18 juli 2023 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam als onderdeel van hun Music of the Spheres tour. Die laatste show werd al extra toegevoegd nadat er tijdens de pre-sales voor de eerste avonden een overweldigende vraag naar tickets was. De pre-sale voor Ziggo en Vodafone klanten begaf het zelfs omdat te veel mensen een kaartje probeerden te scoren.

Naar verwachting worden er nog extra concerten toegevoegd aan de reeks in Amsterdam.

Coldplay speelde afgelopen maand nog vier keer voor een uitverkocht Koning Boudewijnstadion in Brussel. De Britse megaband brak toen Belgische verkooprecords.

Ook in andere Europese steden is de vraag naar Coldplay tickets groot. Zo staan er in Barcelona 400.000 mensen in de wachtrij.