Parel op de poster: Son Mieux op Lowlands 2023

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Son Mieux op Lowlands 2023!

Naast Lowlands, verscheen de Haagse popband de afgelopen tijd ook op het podium op Sziget, Solar en Zwarte Cross. Het jaar sluiten ze ook nog af met twee shows in de AFAS Live.

Hoe het allemaal begon

Son Mieux startte in 2015 als eenmansproject van de Haagse Camiel Meiresonne. Als singer-songwriter en voormalig frontman van Soul Sister Dance Revolution en All Missing Piecies probeert hij dat jaar aan de weg te timmeren als solo artiest. Toch komt hij vrij gauw tot het inzicht dat hij alleen – met zijn gitaar – niet helemaal tot zijn recht komt op het podium. Daarom besluit hij zijn eenmansproject te verruilen voor een band. Zo sluiten niet veel later Timo Prins, Wrister Meiresonne en Chayenne van der Kooij aan. Hun eerste single ‘Easy’ ziet vervolgens het daglicht en vrij snel daarna worden ze benoemd tot 3FM Serious Talent.

Formatie du Son Mieux compleet

Op 8 februari 2019 verschijnt het debuutalbum van de band, genaamd Faire Du Son Mieux. Het album is een dansbaar meesterwerk met een hits als ‘Hiding’ en ‘Old Love’. Met vlagen doen de nummers ons denken aan hits van de Canadese indierockband Arcade Fire, die overigens ook een grote inspiratiebron is voor de Haagse formatie. Ondertussen is er een wisseling van de wacht geweest: Wrister heeft de band inmiddels verlaten – met Thijs van Teijlingen als opvolger. Ook Maud Akkermans en Quinten Meiresonne zijn dan al even onderdeel van band.

Door het dak

In 2021 brengen ze nog een album uit: The Mustard Seed. Op dit album springt het nummer ‘Everything’ er met kop en schouders bovenuit – een nummer wat in eerste instantie helemaal niet was bedoeld als single. Niet veel later volgt de single ‘Multicolor’ – het nummer dat ze uiteindelijk hun grote doorbraak op zal leveren. Het zomerse, catchy en dansbare disconummer wordt een top-40 hit en is wekenlang de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio. Het wordt dé festival hit van 2022 en inmiddels is de Haagse popgroep niet meer weg te denken uit de festivalscene. Eerder deze zomer veroverden ze al onder meer Zwarte Cross en Sziget. Reden genoeg dus om ze te checken op Lowlands.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.