Voorbeschouwing: Lorde op Flow, Øya en Sziget 2023

De Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde staat niet enorm vaak op de planken. Maar als ze er staat, pakt ze groots uit. Met haar drie albums, die steeds diepgewortelde hits bevatten, heeft ze inmiddels de status van headliner bereikt. En terecht. Met een overweldigende stem, strakke muziek en een meeslepend decor betovert ze haar publiek. Deze zomer is Lorde onder andere te zien op Sziget 2023 in Hongarije.

Naast Sziget staat de zangeres ook op Øyafestivalen (Oslo, Noorwegen) en Flow Festival (Helsinki, Finland). Daar staat ze ook bovenaan de affiches naast Blur en wizkid. Hopelijk komt ze binnenkort weer eens op de festivals in de Benelux langs, het is opvallend dat ze hier geen data heeft tijdens deze korte tour. Maar wat kunnen we komende augustus van Lorde verwachten?

Een grootse comeback in 2021

In 2013 bracht Lorde haar eerste album Pure Heroine uit, vier jaar later volgde Melodrama. Nog eens vier jaar daarna kwam tijdens de pandemie het album Solar Power uit. Ze heeft nu dus een vrij steady tijdsbestek waarin ze haar albums uitbrengt. Het album bevat ook de gelijknamige titeltrack ‘Solar Power’, dat meteen een hit wordt. Ook ‘Mood Ring’ en ‘Stoned at the Nail Salon’ worden veel geplugd. Weer een geslaagd album met grootse kleine liedjes voor de Nieuw-Zeelandse artiest.

Lorde Setlist Electric Avenue 2023, Solar Power Tour

De festivalsetlist

De setlist die ze tijdens de Solar Power-tour speelde is een mooie mix van haar drie albums, waarbij ze ongeveer gelijk verdeeld zijn. Ze start sterk met het gevoelige ‘The Path’ en combineert dat mooi met ‘Buzzcut Season’ en het vrolijke ‘California’. Maar na ‘Liability’ komt er een echte comboknaller bij Lorde naar boven. ‘Royals’ wordt opgevolgd door ‘Perfect Places’, ‘Supercut’, ‘Tennis Court’ en ‘Green Light’. Alleen maar hoogtepunten in deze laatste festivalsetlist. Waar kijk jij het meeste naar uit?

Primavera Sound in 2022

Vorig jaar stond Lorde nog in Barcelona. Daar (en op vele andere festivals, zoals Primavera Sao Paolo) bewees zij dat ze inmiddels de headlinerstatus prima kan hebben. Haar bijzondere decor leek op een abstract schilderij, met haarzelf als het stralend blije middelpunt. De zangeres wist bij het publiek eerst de gevoelige snaar te raken met intieme nummers als ‘Liability’, om vervolgens het hele veld mee te laten schreeuwen en springen bij ‘Green Light’. Lorde lijkt veel plezier te hebben in haar optredens en liep ook in Barcelona steeds met een grote glimlach over het podium. Dit belooft veel goeds voor de aankomende shows.

Lorde @ Primavera Sound 2022
Photo: Sharon Lopez / Primavera Sound

Bekijk de betoverende set van Lorde op Sziget, Øyafestivalen of Flow Festival

Lorde rondde in april haar Australische tour af. Na een paar maanden rust is het begin augustus weer tijd voor een korte trip langs de festivals. Ze houdt het klein en doet ‘maar’ zes Europese bestemmingen aan. Ierland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Hongarije en Portugal zijn de gelukkigen. Je vindt haar op maandag 14 augustus op de mainstage van Sziget. Wat ons betreft zeker een must-see. Veel plezier!

Flow Festival Logo

Flow Festival 2023

Locatie
Finland
Helsinki, Finland
Datum 11-13 augustus 2023
Line-up
Blur
Lorde
wizkid
Blur, Lorde, wizkid +29 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.