Advertisement

Flink aanschuiven: file van meerdere uren onderweg naar Lowlands 2023 (Update)

Festivalgangers zijn massaal onderweg naar Lowlands 2023. Traditiegetrouw stonden er donderdagochtend flinke files op de dijken naar het Lowlands-terrein; volgens de ANWB rees de drukte zelfs ‘de pan uit’ op de toegangswegen richting het festival. Rond 13:30 lijken de files redelijk opgelost.

Tot een uur of 9 was het goed te doen om het Lowlands-terrein te bereiken, maar zeker tussen 10:00 en 12:00 was het aansluiten geblazen. De langste file stonden toen op de westelijke routes vanaf Almere (N305 en N306). Wie omrijdt via Nunspeet en Elburg (N310/N309) leken er iets beter vanaf te komen.

De ANWB maakte officieel melding van ongeveer een half uur vertraging, maar via berichten op het Lowlands Forum en via de Lowlands Fans Whatsapp-groep leerden we dat men tussen 10:00 en 13:00 zo’n 2 uur vast staat op de dijken. Zowel reguliere auto’s, als het georganiseerde busvervoer en de pendelbussen vanaf station Dronten staan in de files.

Inmiddels is het een stuk rustiger en lijken de files grotendeels opgelost. De piektijden op de Lowlands-donderdag zijn doorgaans in de ochtend tussen 10:00 en 13:00, en na werktijd tussen 17:00 en 20:00. Op vrijdag is het vaak rustiger, maar kunnen zeker aan het begin van de dag nog files worden verwacht.

Wachttijd voor toegangspoort

Wanneer men eenmaal het festival heeft bereikt, wacht ook nog de rij voor de toegangspoort. Die ging vanochtend om 9 uur open voor campinggasten. Ook daar geldt momenteel een wachttijd voor van ongeveer een uur voor je je bandje omkrijgt en je tentje kunt opzetten.

Zoek je nog een leuk muziekje voor tijdens het wachten? Check onze Lowlands 2023 mix.

Mis niks van Lowlands 2023

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2023. De hele week warmen we je op voor het festival in Biddinghuizen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van de Festivalpodcast.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.