Advertisement

Komen The Rolling Stones in september met nieuw album?

Foto: Claude Gassian

Hey, hey! Nieuws voor liefhebbers van The Rolling Stones. De Britse band hint namelijk naar een nieuw album in september.

De band plaatste ogenschijnlijk een fictieve advertentie namens een zogenaamd glasreparatiebedrijf. Met de slogan: “Our friendly team promises you satisfaction” en “When you say gimme shelter, we’ll fix your shattered windows”, weten de fans genoeg. Er komt een nieuw album van The Rolling Stones aan.

Weten we het wel zeker? Ja! Naast deze quotes werden er meer hints in het krantje verwerkt. Zo was het puntje op de i in de vorm van hun bekende mondlogo en komt het glasreparatiebedrijf ‘Hackney Diamonds’ uit precies hetzelfde jaar als de rockband. Daarnaast verwijst het telefoonnummer naar een website waar je je kunt inschrijven voor de maillijst van Universal Music, het label waar The Rolling Stones bij zijn aangesloten. Ook ziet het ernaar uit dat de naam van het ‘bedrijf’ Hackney Diamonds, de titel wordt van het nieuwste album.

Charlie Watts

Hoe groot het nieuwe album van The Rolling Stones wordt? Dat weten we nog niet. We weten wel dat we nieuw geschreven muziek van de band kunnen verwachten. Het zou het eerste nieuwe album zijn zonder drummer Charlie Watts, die vorig jaar augustus overleed. Charlie speelt zeker nog een rol in de nieuwe muziek, volgens Mick Jagger. Onlangs vertelde hij de Los Angeles Times het volgende: ‘Let me put it this way. You haven’t heard the last of Charlie Watts.’ De band was vanaf 2020 al volop bezig met hun nieuwe kindje en laat weten dat de coronaperiode het creëeren van het nieuwe album bemoeilijkte.

De precieze releasedatum is nog onbekend. We wachten met smart op nieuwe updates. Vorig jaar traden de heren voor de 43e keer op in Nederland.