Advertisement

Maastricht krijgt nieuw metalfestival South of Heaven in 2024

Poster van South of Heaven 2024.

Nederland is een nieuw metalfestival rijker. In 2024 zal in het zuiden van het land voor het eerst ‘South of Heaven’ plaatsvinden.

Fans van het metalgenre mogen hun handen dichtknijpen met deze nieuwe aanwinst. South of Heaven 2024 wordt een openluchtfestival in het bruisende Maastricht. De perfecte opener voor de zomer of een opwarmer voor Graspop, want het festival geschiedt op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. Daarnaast is al bekend dat 21 bands op het programma staan, verspreid over twee podia.

Tegen 1Limburg vertelt Luc Favié, medeorganisator van South of Heaven 2024, dat we in Nederland nog wel een metalfestival misten. Met genoeg fans en een mooie beschikbare locatie moest hij deze kans grijpen. Favié is boeker bij Doomstar bookings en werkt voor dit festival samen met poppodium de Muziekgieterij en TIRR Music Agency. Er is plek voor zo’n vijf- tot zesduizend festivalgangers.

AFAS Live headliners

Welke artiesten zullen optreden op het terrein van de Gashouder in Maastricht, is nog niet bekend. Wel moet gedacht worden in de hoek van acts die geprogrammeerd staan in de AFAS Live. Ook probeert Favié bands op de kaart te zetten die in Nederland nog niet zoveel roem hebben bereikt. De programmering zal metal in de breedste zin van het genre worden: ook stoner-, thrash, black en death metal staan op de line-up.

De organisatie doet haar best om een breed, bourgondisch eet- en drankassortiment te verzorgen. Daarnaast wordt onderzocht of er een mogelijkheid tot kamperen is. Meer informatie zal op een later moment volgen. De prijs van South of Heaven 2024 is wel al zo goed als zeker. Op vrijdag kun je er al bij zijn voor net geen vijftig euro. De zaterdag is een tientje duurder met een prijs van 59 euro. Uiteraard zijn er ook weekendkaarten beschikbaar à 99 euro.

South Of Heaven 2024

Locatie
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets