Nieuw metalfestival South of Heaven 2024 gaat niet door

Poster van South of Heaven 2024.

Nederland is voorlopig tóch geen nieuw metalfestival rijker. South of Heaven 2024 verplaatst in verband met het ontbreken van de vergunning én het uitblijven van de twee beoogde headliners naar 2025.

Begin augustus berichtten we nog over het nieuwe metalfestival South of Heaven 2024. Inmiddels is duidelijk geworden dat deze niet zal doorgaan in 2024. De organisatie laat weten dat het niet gelukt is om een vergunning bij de gemeente Maastricht te regelen. De reden die ze hiervoor geeft, is de toename van bezoekers voor verschillende evenementen in Maastricht rondom de originele datum in 2024.

Daarnaast geeft de organisatie aan dat het niet gelukt is om de twee beoogde headliners te boeken. Om welke headliners het gaat is niet bekend. De organisatie sprak eerder over headliners van AFAS Live-formaat. Het festival wordt uitgesteld naar 2025. De datum is hiervoor nog niet bekend.

Metalfestivals

Het is met name voor de organisatie een zware klap dat het festival niet doorgaat. Metalheads die zich verheugden om eind mei, begin juni een festival te bezoeken zullen ook even moeten slikken. Om voor de bezoekers de pijn ietwat te verlichten, hier een aantal alternatieven.

Wie bereid is om (ver) te reizen geniet een grote hoeveelheid opties. Een korte zoektocht in de Festivalagenda laat de volgende zien. Durbuy Rock Festival vindt begin mei plaats in Durbuy, België. Desertfest London vindt halverwege mei plaats, Slam Dunk North en Slam Dunk South vinden eind mei plaats in het Verenigd Koninkrijk. Voor de Slam Dunk-festivals zijn er al een aantal namen bekend, waaronder I Prevail, Asking Alexandria en You Me At Six.

Begin juni ook voldoende opties met Sweden Rock Festival en de Duitse festivals Rock im Park en Rock am Ring. Dichtbij huis dit gat vullen wordt dus wat lastiger. Het is hopen dat het festival in 2025 van start kan.

Wie erg geschrokken is van het nieuws, kan om de pijn te verzachten nog snel tickets kopen voor The Rock Circus 2023 dat komend weekend 3 tot en met 5 november in Den Bosch plaatsvindt. Met Lorna Shore, Epica, Electric Callboy en nog veel meer, kom je hier wel aan je wekelijkse portie moshen en headbangen.

South Of Heaven 2024

Locatie
Nederland
Maastricht, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets