Parel op de poster: Foals op Lowlands 2023

Foals
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van verschillende festivalacts. Vandaag onder de loep: Foals op Lowlands 2023!

Een nieuwe of onbekende naam is Foals zeker niet, ze weten zelfs ruim 15 jaar aan te tikken als band. Maar een parel kun je de groep zeker noemen. Elk festival waar ze komen weten ze het veld weer plat te spelen. Zo kregen ze het bijvoorbeeld voor elkaar om een top 10 plek te scoren in de Festival act top 100! Wij nemen je in vogelvlucht mee in de geschiedenis van Foals en laten zien waarom ze niet te missen zijn op Lowlands en Sgizet.

Knallend begin

Het is alweer even geleden dat Foals aan hun muzikale avontuur begon. Om precies te zijn was dat in 2005, toen de Britten elkaar vonden in Oxford. Wat in 2007 de eerste single opleverde: Try This on Your Piano. Alleen is deze snel in de vergetelheid geraakt, door het feit dat er een andere zanger achter de microfoon stond in plaats van Yannis Philippakis. Want pas toen deze klasbak de band versterkte ging het hard. Het eerste album, Antidotes was gelijk raak en zorgde zelfs voor een welverdiende spot op Glastonbury 2008. Waar de hit ‘Cassius’, als echo van het toekomstige succes, zich laat horen.

‘My Number’

Na de goede start was Foals natuurlijk hongerig naar het grotere succes. Meer knallers van nummers schrijven en misschien zelfs ooit op het grootste podium van Glastonbury mogen staan, wie weet. Het schrijven van meer hits is in ieder geval gelukt. Met ‘My Number’ weet Foals een heerlijke single uit te brengen die meteen de wereld rond gaat. Het combineert de herkenbare gitaarriffs met meezingbare teksten, een formule die in veel van hun muziek terug komt. Met Holy Fire (2013) en What Went Down (2015) zet de band twee albums neer waarmee ze niet meer weg te denken zijn uit de indie-rock scene.

Knallen op grote podia

Waar in de eerste video de band te zien is op een van de vele kleine podia op Glastonbury, hebben ze tegenwoordig een plek veroverd op de mainstage. Dit verschil vat de groei van de band perfect samen. Ondertussen heeft de band een heerlijk brede discografie opgebouwd, die voor elke gelegenheid iets moois weet te bieden. Of je nu voor een rustigere song gaat of voor een keiharde moshpit.. En nog genoeg grote podia om af te gaan gelukkig. Want dit jaar staan zowel Lowlands als Sziget op de planning. Mis het niet!

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.