Parel op de poster: Steve Lacy op Lowlands 2023

In Parels op de Poster laten we je kennismaken met artiesten die je wellicht niet op je radar hebt, maar zeker eens moet checken. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van middelgrote en kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Steve Lacy op Lowlands 2023 en Pukkelpop 2023.

Steve Lacy staat aan de top van de alternatieve R&B, en werkt ook veel samen met hiphopartiesten. De afgelopen jaren kan je niet meer om deze – slechts 25-jarige – multi-instrumentalist heen. Hij produceert, speelt meerdere instrumenten en kan daarnaast ook zingen. Steve Lacy treedt van 17:45 tot 18:45 op in de Alpha op de Lowlands-zondag. Op Pukkelpop staat hij geprogrammeerd op de late zaterdagavond, van 22:35 tot 23:35.

The Internet

Steve Lacy werd bekend door zijn werk met The Internet. Hij werkte als producer aan het grootste deel van het album Ego Death uit 2015. Ook speelde hij gitaar en basgitaar op het album. Het album kende groot succes, wat tevens het begin was van zijn carrière als artiest.

Samenwerkingen en ander werk als producer

Naast zijn werk met The Internet, heeft Steve Lacy inmiddels samengewerkt met vele andere artiesten. Een van de bekendste voorbeelden is het nummer ‘PRIDE.’ van Kendrick Lamar, afkomstig van het album DAMN. uit 2017. Vanuit zijn slaapkamer nam hij de productie voor zijn rekening. Hij is verantwoordelijk voor de kenmerkende gitaarpartijen van het nummer. Daarnaast werkte hij ook samen met onder meer Tyler, the Creator, Solange, Mac Miller en Vampire Weekend.

Grote doorbraak als solo-artiest

Genoeg over zijn werk met anderen. Want inmiddels heeft Steve Lacy ook als solo-artiest grote successen geboekt. Het begon met de EP Steve Lacy’s Demo in 2017, met daarop de hits ‘Dark Red’ en ‘C U Girl’. Maar in 2022 volgde misschien wel het grootste moment in zijn carrière tot op heden. Op 15 juli kwam zijn solo-album Gemini Rights uit. Op dit album staat ook de grote hit ‘Bad Habit’, waar je als TikTok-gebruiker niet omheen kon vorig jaar. Een grote Europese tour volgde, waarmee Steve Lacy in december in een stijf uitverkochte Melkweg stond.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.