Parels op de poster: Caroline Polachek op Sziget 2023

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Caroline Polachek op Sziget 2023!

Caroline Polachek staat dit jaar niet alleen op Sziget 2023, maar gaat meerdere festivalweides af. Zo stonden eerder deze zomer ook Best Kept Secret, Primavera Sound en Roskilde op het programma. Een drukke festivalzomer voor de pop-diva uit New York. Maar wat kun je precies van haar verwachten op al deze festivals? Wij nemen je in vogelvlucht mee door haar carrière!

Wie: Caroline Polachek
Wanneer: Maandag 14 augustus, 17:30
Waar: MainStage, Sziget
Wat: Synth-Pop

Ervaren nieuwkomer

Voordat Caroline Polachek als solo-artiest het podium op klom, had zij al een flink muzikaal CV opgebouwd. 10 jaar lang vormde ze samen met Aaron Pfenning en Patrick Wimberly de band Chairlift. Een synth-pop band die de voortekenen vormde voor welke kant Caroline uiteindelijk op zou gaan. In deze periode knalde ze er ook nog een solo album uit onder het pseudoniem Ramona Lisa, genaamd Arcadia. Ohja, gooi er ook nog maar muzikale projecten bij met namen als Charli XCX en Beyoncé.

Nieuwe deuren openen

In 2019 is het dan eindelijk zover, tijd voor het eerste solo-album onder eigen naam. De eerste single die de wereld in gaat, ‘Door’, gooit direct hoge ogen. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Maar geen zorgen, het album Pang wordt lovend ontvangen door zowel het publiek als critici. De plaat bevat alle varianten van pop en is een combinatie van bekende geluiden in een nieuw jasje.

‘So Hot You’re Hurting My Feelings’ is het meest succesvolle voorbeeld hiervan. Met deze single is Caroline Polachek niet meer weg te denken uit de pop-scene.

Top pop

Na dit succesvolle album gaat het hard met Caroline Polachek. Van openen voor Dua Lipa tot aan het maken van film-soundtracks. Maar nog belangrijker, hoe zit het met het twee album en bijbehorende shows? Met plaat nummer twee, Desire I Want To Turn Into You, wordt de sound van het eerste album verder uitgebreid en is pop in zijn beste vorm te horen. Wat de shows betreft wordt er ook goed uitgepakt. Haar liveoptredens zijn meeslepend en theatraal op muzikaal vlak. Met haar opvallende gevoel voor mode en zorgvuldig gekozen visuals tilt Polachek haar optredens naar het volgende niveau.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.