Dit zijn de Nederlandse kanshebbers van de Festivalacts Top 100

Joost op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Het is tijd om je stem uit te brengen voor de Festivalacts Top 100. Welke artiesten hebben een onuitwisbare indruk op jou achtergelaten dit festivalseizoen? Het zullen er vast een flink aantal zijn. Maar wil jij nou graag een Nederlandse act op nummer 1 hebben? Stem dan vooral op deze kanshebbers.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Joost op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Joost

De Fries heeft er een geweldig festivalseizoen op zitten. Hij scoorde niet alleen een nummer 1 hit in Duitsland, maar deed ook nog flink wat festivals aan zoals Solar en Pukkelpop. Zijn hoogtepunt beleefde hij waarschijnlijk op Lowlands 2023. De wei in en rond de Alpha stond goed vol en dat om twee uur in de middag. Met recht een van de Nederlandse kanshebbers. Gaat Joost wellicht De Staat achterna als beste festivalact van de Lage Landen?

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Froukje

Ze is nog jong en haar carrière duurt eigenlijk nog maar heel kort. Toch is Froukje niet meer weg te denken van de festivalweides en de hitlijsten. Ze speelde op de mainstage van Pukkelpop, viel op Lowlands in voor Florence + The Machine en op Down The Rabbit Hole was ze special guest. Een zomer waar je U tegen zegt. Kan froknroll op een stem van jou rekenen?

De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

De Jeugd van Tegenwoordig

Gekke Boys zijn het nog steeds, de mannen van De Jeugd Van Tegenwoordig. Het maakt niet uit hoe vaak ze op Lowlands komen, iedere keer breken ze de volledige tent af. Dit jaar ook nog eens met een nummer 1 album op zak. De ervaren rotten zijn het nog niet verleerd. Dat lieten ze ook zien op Concert at Sea en Central Park. De heren hebben al flink wat stemmen binnengehengeld, gaan ze er met een podiumplek van door?

John Coffey

Gaat er ooit nog een legendarischer festivalmoment plaatsvinden dat bovenstaand filmpje? Misschien als John Coffey de Festivalacts Top 100 wint! De groep maakt deze editie weer kans want dit was het jaar van hun comeback. Onder meer {{Jera on Air}, Dauwpop en Paaspop stonden afgelopen seizoen voor de heren op de planning. Daarmee is de band een van de Nederlandse kanshebbers.

Photo: Brian van Heijningen / Festileaks

Prins S. en de Geit

Met onder meer een show op Pinkpop en Sziget ging deze act de allergrootste festivals af. Blijkbaar met succes want Prins S. en de Geit staan hoog in jullie stemlijsten. Blij in de rij voor de kinderboerderij je stem uitgedeeld? Nog niet? Doe dat dan nog even nu het nog kan!