Geen CORE Festival in 2024: “Andere prioriteiten”

Helaas, CORE Festival vindt in 2024 niet opnieuw plaats in Brussel. De focus van de organisatie verschuift naar het buitenland. Afgelopen jaar vond de eerste buitenland-editie plaats in Tulum, Mexico en in 2024 zijn de plannen daarvoor groter dan ooit.

Ondanks een super succesvolle start van CORE Festival in Brussel keert het festival in 2024 niet terug. Door de hoge ambities van het CORE-team moeten er keuzes gemaakt worden. De organisatie geeft meer prioriteit aan de edities in het buitenland. Omdat CORE in het buitenland groeit zal daar meer aandacht en tijd aan besteed moeten worden. Hierdoor is er helaas geen ruimte voor een CORE editie in het Ossegempark in Brussel. Maar niet getreurd, het festival laat weten slechts even op de pauzeknop te drukken. Dus wellicht keert het festival in 2025 of 2026 weer terug naar Brussel.

Het festival, dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter, zegt wel dat alle deuren open blijven staan. De samenwerking tussen de organisatie en de stad verliep altijd goed, dus terugkeren naar het Ossegempark moet er bijna zeker wel in zitten.

CORE in Tulum, Mexico

In 2023 vond de eerste editie van CORE Festival in Tulum, Mexico plaats. Met meer dan 15.000 bezoekers was dit een ongelofelijk succesvolle editie voor de organisatie. In 2024 keert CORE Festival dus wel terug naar Tulum en dit keer maar liefst twee dagen. Op zaterdag 13 & 20 januari 2024 kunnen festivalgangers in Mexico genieten van de première van de nieuwe CORE stage. Het festival is nog niet uitverkocht, voor maar $400 kan je er bij zijn.

Gratis tickets 2023 editie

Voorafgaand aan de editie in 2023, gingen er veel geruchten rond dat CORE een groot aantal gratis kaarten weg zou hebben gegeven. Door middel van wedstrijden via de media, bijvoorbeeld via een winactie van een radiostation. Het is nooit bevestigd door de organisatie van het festival zelf, maar het zou natuurlijk wel een reden kunnen zijn dat de organisatie de focus even weerlegt.

CORE Festival Logo

CORE Festival 2024

Locatie
België
Brussel, België
Datum 25-26 mei 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen