Headbangers Parade keert in 2024 terug op nieuwe locatie

In 2024 verhuist Headbangers Parade naar het Klokgebouw in Eindhoven. Naast een nieuwe locatie maakt de organisatie ook al enkele namen bekend.

Het is pas de tweede editie van Headbangers Parade, maar in 2024 zullen metalliefhebbers los kunnen gaan op een nieuwe locatie. De Mainstage, een gloednieuwe entertainmenthal in de Brabanthallen, was de standplaats voor de eerste editie in januari van dit jaar. Het festival kon toen wel doorgang vinden na te zijn verplaatst in 2022. Deze editie werd geannuleerd, maar zou eigenlijk ook in Eindhoven plaatsvinden.

Nu keert het festival toch terug naar haar oorspronkelijke plek. Het Klokgebouw biedt ruimte voor maar liefst 10.000 bezoekers, een paar duizend meer dan de Mainstage. Eerder vonden op deze locatie verschillende indoor evenementen plaats. Zo reisden velen af naar de voormalige productielocatie van Philips voor Awakenings, Elrow en We Are Electric.

Eerste namen

Met heuglijk nieuws over de nieuwe locatie, kunnen ook de eerste namen voor Headbangers Parade 2024 niet uitblijven. Volgend jaar zijn in ieder geval Avatar en Meshuggah van de partij. Meer namen volgen op een later moment. Dit jaar speelde headliner Architects een verbluffende show van maar liefst twee uur als afsluiter van hun tour.

De kaarten voor de komende editie van Headbangers Parade gaan aanstaande vrijdag 29 september in de verkoop. Om elf uur vliegen de eerste kaarten de deur uit. Let wel goed op de datum, want het festival vindt volgend jaar iets later plaats. Blok 9 maart 2024 in ieder geval in je agenda als je zin hebt in een dag vol moshpits.