Headbangers Parade 2023 maakt timetable bekend

Architects

Headbangers Parade maakt de timetable bekend voor de eerste editie op 15 januari 2023. Headliner Architects speelt een show van maar liefst twee uur op het festival in Den Bosch.

De line-up van Headbangers Parade 2023 was al enige tijd bekend, maar nu is ook het tijdschema gedeeld. Meest opvallend is dat Architects een tijdslot van twee uur krijgt. Sam Carter, zanger van de band, kondigde een tijd geleden op Instagram al aan dat de set voor de komende tour hun langste ooit zou worden. Daarnaast belooft de metalcore band ook nummers te spelen, die zij in jaren al niet meer gespeeld hebben.

Tesseract speelt een exclusieve Nederlandse show en krijgt, net zoals Northlane, een uur om het publiek te vermaken. Verder staan ook Sleep Token, de Belgische band Stake, Ghostkid met voormalig Electric Callboy zanger Sebastian Biesler, en Molybaron op het eendaags festival.

Architects op Headbangers Parade 2023

Architects sluit hun ‘Duitsland’ tour af op het Nederlandse Headbangers Parade. Het is de enige festivalshow van de tour. Dit komt doordat zij zijn doorgeschoven vanuit de gecancelde editie, die zou plaatsvinden in het Eindhovense Klokgebouw.

Wat de show vooral bijzonder gaat maken is de setlist. Zoals al vermeld, wordt het de langste set ooit van de Engelse band en bevat het nummers die zij niet meer live spelen. Nummers van de eerste twee albums spelen zij eigenlijk al lang niet meer, maar wellicht verassen zij hiermee. Daarnaast zal het interessant zijn welke nummers zij wellicht van de albums ‘Hollow Crown’, ‘Daybreaker’ en ‘Lost Forever // Lost Together’ zullen spelen. Vooral voor de trouwe fans zal dit toch een buitengewone kans zijn.

Het is de eerste keer sinds 2019 dat Architects naar Nederland komt. Het laatste festival optreden dateert alweer uit 2017, toen Lowlands werd aangedaan. In 2019 zou de band nog headliner zijn op Jera on Air, maar zij trokken zich terug na onenigheid over de status van de band op het affiche.

Headbangers Parade Logo

Headbangers Parade 2023

Locatie
Nederland
Den Bosch, Nederland
Datum 15 januari 2023
Line-up
Architects
Northlane
Tesseract
Tickets Niet meer beschikbaar.