Keuzehulp: dit zijn de dikste events van DGTL tijdens ADE 2023

Photo: Sebastiaan van Thienen / YellowTipi

Het is alweer bijna tijd voor de 27ste editie van het Amsterdam Dance Event. En als er naast knaldrang één gevoel is dat de aanloop naar dit dansfestijn kenmerkt, is het wel keuzestress. Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en helpen we je graag een handje op weg. Zo heeft DGTL voor ADE 2023 weer een scala aan toffe feesten op de planning staan. Wij bieden je graag het overzicht, en tippen je welke events de moeite zijn voor fans van welke type muziek.

Met meer dan 1000 events om uit te kiezen, is het voor veel bezoekers van Amsterdam Dance Event 2023 als zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig heeft DGTL dit jaar weer een aantal fonkelende spelden in de etalage. Dit jaar organiseren ze maar liefst zes events, van live acts via italo disco tot beuknachten en alles daar tussen in. Elke show vindt plaats op dezelfde locatie, namelijk in de bekende NDSM Warehouse in Amsterdam Noord.

Donderdagnacht 19/10: Bicep, Dixon, Stephan Bodzin & meer

ADE liefhebbers die kampen met enige heimwee naar Lowlands 2023 – of die de Bravo alleen van de buitenkant hebben kunnen zien – zitten bij dit event goed. Bicep en Coloray gaven in Biddinghuizen de meest smaakvolle dancesets van het weekend. Hier trappen ze de donderdagavond af met hun deep house en melodic techno – goed voor shuffle beats en dromerige vocals. Met Dixon als ultieme pionier van de melodieuze house en Stephan Bodzin met een speciale liveset kan deze eerste nacht niet anders dan hypnotiserend goed worden.

Vrijdagavond 20/10: Röyksopp

Misschien wel het meest unieke event in het rijtje: DGTL’s enige live show, met Röyksopp. De Noren overtuigden eerder deze zomer al flink op Best Kept Secret, waar ze de top 10 van het festival in werden gestemd. Wie naast dansen ook graag meezingt met bekende tracks (‘Do It Again’, ‘What Else Is There’), komt hier goed aan hun trekken. Naast de poppy beats zijn ook aanzwellende synthesizers en breakbeats te verwachten, en niet onbelangrijk: een uitbundige (licht)show met volop lasers en een volwaardig dansgezelschap. Volgens de organisatie belooft het een speciale ervaring te worden, en dat slikken wij als zoete koek.

  • Datum en tijd: vrijdag 20 oktober, om 18:00 – 21:30
  • LineupRöyksopp
  • Tickets: de laatste kaarten zijn nu beschikbaar voor €48,50

Vrijdagnacht 20/10: House of Love by Folamour

Wie op zoek naar is euforie en een ultiem handjes-in-de-lucht gehalte, kan zich het beste melden bij House of Love. Hier staat een karrevracht aan feelgood acts op de planning waar menig discohart sneller van gaat kloppen. Verwacht positiviteit en veel knuffelen, met bijvoorbeeld de afrobeat van Nu Gunea, de dansvloerklassiekers van Todd Terje en de beestachtige italorave van David Vunk. Afgetopt met Folamour en David Vunk belooft dit uitverkochte evenement er eentje voor in de boeken te worden.

Zaterdag 21/10: We Still Believe by The Blessed Madonna

Voor de derde keer op rij staat The Blessed Madonna bovenaan het affiche van DGTL op de ADE zaterdag. Na een geslaagde tweede editie is ze wederom de host van “We Still Believe”. Euforie, disco, hits en classics: vorig jaar liet ze wederom zien dat deze vrouw tot alles in staat is. Dit jaar komt The Blessed Madonna het nog eens dunnetjes overdoen. En ze komt niet alleen: verdeeld over twee podia vind je hier gevestigde namen als Palms Trax of Suze Ijó; en met Sedef Adasi staat bovendien één van de hotste acts van het moment op dit event.

Zaterdagnacht 21/10: Dax J, Paula Temple, SPFDJ & meer

Meer van het zwaardere werk? Op zaterdag staat een harde technonacht op de planning. Wie zin heeft om te beuken, meldt zich hier. Vorig jaar al deed de set zelfverklaarde ‘noisican’ Paula Temple tijdens deze DGTL-nacht zelfs het water langs de werf kolken. Dit jaar zet ze het nog een tandje harder aan. Dax J er voor de derde keer op rij bij. Daarnaast staan LSDXOXO en Lee Ann Roberts garant voor een goede portie powerhouse. Maar het meest bijzondere wapenfeit komt via een wel heel bijzondere B2B; zo eentje die je eigenlijk alleen maar tijdens ADE ziet gebeuren. Op deze zaterdagnacht schuiven namelijk Helena Hauff en Héctor Oaks bij elkaar aan, voor een bij voorbaat legendarische set.

Zondag 22/10: DGTL ADE: Gou Talk with Peggy Gou

Peggy Gou: als ze vòòr deze zomer al nauwelijks meer een introductie nodig had, is dat nu al helemaal niet meer nodig. De Zuid-Koreaanse DJ ontplofte ineens van gewaardeerde underground act naar ultieme mainstream headliner nadat ze met ‘Nanana’ hét zomeranthem van 2023 uitbracht. Wie op de zondag van DGTL nog een beetje energie over heeft, kan dat bovendien kwijtraken bij gevestigde acts als DJ Stingray 313, Objekt en Ineffekt.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen