Kijk terug: De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2023

De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2023, photo credit: Nikki Born / Festileaks

Ook al is de herfst inmiddels écht aan het aantreden, het nagenieten van het afgelopen festivalseizoen gaat door! In de zoektocht naar jouw favoriete festivalact zorgen wij voor inspiratie door terug te blikken op de beste shows van afgelopen jaar. Vandaag in de spotlight: De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2023.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Het was een veelvoorkomend fenomeen op de afgelopen editie van Lowlands: vrijwel iedereen staat bij de Alpha en de rest van het terrein is nagenoeg leeg. Op zondag gebeurt dit rond een uur of acht, wanneer De Jeugd Van Tegenwoordig het hoofdpodium mag bestijgen. De Alpha – met de heuvels eromheen – barst zowat uit zijn voegen. Een opluchting voor Vjèze Fur, die halverwege het optreden toegeeft dat ze zenuwachtig waren voor ze opkwamen. ”We dachten dat er niet zoveel mensen zouden komen.”

Die mensen zijn gekomen en ze hebben er zin in. De Jeugd windt er ook geen doekjes om en vuurt meteen hun hitsalvo’s af op het publiek. Eerst warmen ze het publiek op met ‘Tante Lien’ en ‘Gekke Boys’. Vervolgens brult de Alpha plus heuvels woord voor woord mee met klassiekers ‘Watskeburt?!’, ‘Sterrenstof’ en ‘De Formule’.

Oud en nieuw

Hoewel dit al de zevende keer Lowlands is voor De Jeugd, is dit waarschijnlijk hun drukstbezochte optreden op het festival. Daarnaast is de show om een andere reden heel speciaal. Voor het eerst hebben de mannen namelijk een album uit dat op nummer één staat. De nummers van Moderne Manieren doen het ook goed in de setlist, ingebed tussen de oude hits. Hierdoor is de show van De Jeugd Van Tegenwoordig op Lowlands 2023 een mooie en unieke combinatie van oud en nieuw, verleden en toekomst.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.