Olivia Rodrigo stunt met compleet door nieuwe iPhone opgenomen videoclip

Apple lanceerde deze week de iPhone 15, met als voornaamste wapenfeit nieuwe functionaliteiten voor het maken van foto’s en video’s. Om die claims kracht bij te zetten, liet het bedrijf de nieuwe clip van Olivia Rodrigo compleet opnemen met de nieuwe telefoons. Check het resultaat.

Het is Olivia Rodrigo die de klok slaat deze maand. De superster-in-spé bracht haar langverwachte tweede album GUTS uit en is daarmee klaar om de wereld te veroveren. Volgend jaar doet ze een uitgebreide tournee, onder meer langs de Ziggo Dome in Amsterdam.

De perfecte kandidaat voor Apple dus om hun nieuwe product te helpen promoten. Ze maakten rondom de lancering van de iPhone 15 serie een deal met Rodrigo om de clip voor haar nieuwe single ‘get him back!’ compleet op te nemen met de iPhone 15 Pro Max. De video werd direct na afloop van de persconferentie gepubliceerd en is nu te zien.

In de videoclip wordt logischerwijs volop gebruikgemaakt van de nieuwe camerafeatures van het toestel. Filmen in bijzonder hoge resoluties om mee te beginnen, maar ook een 5 keer optische zoom, een “crash zoom” effect en blur- en out-of-focus-effecten.

De drie lenzen van het toestel zijn in de making of video bovendien regelmatig te zien, en daar wordt ook uitgelegd dat veelvuldig gebruik is gemaakt van de nieuwe optie om via USB-C externe storage toe te voegen aan iPhones. De boodschap is duidelijk: de nieuwe telefoons doen niet onder voor professionele camera-apparatuur.

Eerder werkte Apple al samen met Olivia Rodrigo voor de promotie van de Procreate app voor iPad. De videobewerking voor de clip van het nummer ‘brutal’ was volledig via die app.