Alcatraz 2024 pakt uit met Amon Amarth, Opeth en meer

Niet minder dan vijftig nieuwe namen voor Alcatraz 2024. Onder andere de Vikingen van Amon Amarth en de progmetal grootheden Opeth staan bovenaan het affiche. De traditie leert dat deze acts door dit nieuws waarschijnlijk afvallen voor Graspop 2024.

Pas twee maanden na de meest recente editie, kondigt Alcatraz het begin van een diverse line-up voor 2024 aan. Het lijkt Alcatraz Open Air 2024 weer te lukken, vier podia vullen met terugkerende thema’s. Naast headliners Architects, Amon Amarth en Opeth reizen 47 van de meest uiteenlopende metalacts 9 tot en met 11 augustus 2024 af naar Kortrijk.

Een grote pluim voor de organisatie – die getuige de boekingen van minder bekende pareltjes als Monkey3 en Crippled Black Phoenix – duidelijk goed in de materie zit. Deze bekendmaking is minder mooi nieuws voor de bezoekers van Graspop, want deze acts doen hoogstwaarschijnlijk niet óók nog het Desselse festival aan. Check alle nieuwe bevestigingen hier:

Alcatraz 2024 ticketinfo

Ben je na het lezen van de eerste namen ook zo enthousiast? Dan ben je helaas al te laat voor Early Bird tickets; deze zijn uitverkocht. De reguliere tickets zijn gelukkig nog wel te koop.

Dit is pas het begin

De organisatie laat weten de komende weken en maanden nog tientallen andere namen toe te voegen aan de line-up, waaronder “een paar topacts”. Wie hoop jij nog meer te zien op Alcatraz? En wat vind je van de line-up tot nog toe? Meng je in de discussies in het Alcatraz 2024-topic op het Festileaks Forum.

Alcatraz Open Air Logo

Alcatraz Open Air 2024

Locatie
België
Kortijk, België
Datum 9-11 augustus 2024
Line-up
Europe
Saxon
Epica
Europe, Saxon, Epica +58 meer
Tickets Kopen