Audio Obscura x OUTLIER: Bonobo en Henrik Schwarz laten rauwe randjes van RAW Factory dansen

Photo by: Kirsten van Santen

Op de zaterdag van ADE 2023 is het de beurt aan OUTLIER, het label van Simon Green (Bonobo) en Ninja Tune, om hun feest samen met Audio Obscura te geven bij de RAW Factory. Samen met Hendrik Schwarz, Âme b2b Trikk en meer werd er tot het einde hard gedanst.

Audio Obscura trok dit jaar voor de evenementen van donderdag tot en met zaterdag weer terug naar de RAW factory, zo ook voor dit evenement met OUTLIER. Dit jaar kent wel een “kleine” verandering ten opzichte van vorig jaar. Er staat namelijk een grote tent op het parkeerterrein waar het evenement plaatsvond, daardoor werd er nu niet in maar naast de factory gedanst. De tent was gelukkig wel goed aangekleed, aan het plafond hingen wel tien lichtschermen met genoeg gekke visuals gedurende de dag.

Rustig in dansen bij Kléo

De dag begint met Kleo die rustig plaatjes draait op de ‘decks’. Het publiek blijft hier nog voorzichtig op een afstandje van de dj’s dansen wat zorgt voor een gemoedelijke maar rustige sfeer. Wanneer we ons naar beneden naar de donkere garage verplaatsen, waar om vier uur Elkka begint te draaien, zit er al wat meer energie in. Met heel wat gekke tunes weet ze het publiek constant te verassen.

Wanneer de zon dan eindelijk onder is komen de lichtschermen in de tent iets beter tot zijn recht. Door de gekke vormen kijk je je ogen uit. Om half 8 begint het de live dj-set van Hendrik Schwarz. Veel van zijn eigen tracks zoals ‘Kuar’ en ‘In Spite Of Everything’ komen hier voorbij. Het zijn vooral nummers met een gezellig pianootje op de achtergrond die zorgen dat tot het einde de handjes van het publiek in de lucht blijven.

Een muziekale reis bij Bonobo

Om negen uur is het dan eindelijk de beurt aan Bonobo. Zijn populariteit moge duidelijk zijn, bijna het hele publiek verplaatst zich langzaam naar boven. Bonobo opent zijn set met een bekende door af te trappen met een remix van zijn eigen nummer Rosewood. Daarna mixt hij het ene lekker nummer feilloos aan de andere. Er komt van alles voorbij, van gekke drums tot verschillende vocals, zo houdt Simon Green het steeds spannend. Een muzikale maar erg dansbare reis langs verschillende genres met genoeg gekke nummers hier en daar is het resultaat. Zo komt zelfs ‘Into you’ van Ariana Grande langs. Dat er hard gedanst wordt voel je aan alles, de grond trilt af en toe mee en het condens druppelt tijdens de set zelfs van het plafond naar beneden.  

Minder Factory dit jaar

De RAW Factory is een bekende locatie bij Audio Obscura. Dit jaar is het de derde keer dat ze het hoofdkantoor van G-Star RAW gebruiken als evenementenlocatie. Echter zijn er dit jaar wel wat dingen veranderd. In plaats van binnen in het kantoor is er dit jaar een tent opgebouwd op het parkeerterrein naast het kantoor, genaamd ‘de Deck’. De tweede stage, de ‘Garage’, bevindt zich wel op dezelfde plek als vorig jaar, namelijk in de parkeergarage onder het gebouw. Echt in de RAW Factory komen we dus helaas niet. Wel kan je door de glazen buitenkant binnen de kleren zien hangen en bureaus zien staan.

Photo by: Fauve Smits

Voor wie wil chillen is er een vernieuwde ‘hangout’-plek. Voordat je bij de garage komt loop je langs een verdieping waar een paar picknick tafels, banken en een tostibar staan. Om hier nog een beetje sfeer te maken staan er wat planten hier en daar, maar deze hoek van het terrein zal zonder twijfel op het lijstje met punten voor verbetering staan. 

Als het feest afgelopen is loopt het terrein langzaam leeg en staat er al een rij mensen aan de ingang voor de laatste nacht van de Audio Obscura marathon: Audio Obscura x Maceo Plex.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.