Advertisement

Bekijk de eerste spectaculaire beelden van U2 in Las Vegas

De beelden van de eerste show van U2 in Las Vegas liegen er niet om. Met een gigantisch scherm en prachtige visuals op een gloednieuwe locatie is het moeilijk om niet weggeblazen te worden.

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver. De Ierse rockband U2 trapt haar tour af in het altijd bruisende Las Vegas, met een nóg imposantere show. het is de eerste concertreeks sinds de ‘Joshua Tree Tour’ in 2019. De mannen zijn terug; niet alleen met nieuwe muziek, maar ook met een verbluffend beeldspektakel.

Deze show wordt mede mogelijk gemaakt door een nieuwe evenementenhal in Vegas genaamd Sphere. Het concert van U2 is de officiële opening van het gebouw. De Sphere heeft de vorm van een grote bol. Eigenlijk heel logisch, want met ‘sfeer’ wordt in de meetkunde een 3D-boloppervlak bedoeld. De concertlocatie in Vegas is wel een tikkeltje luxueuzer met 167.000 speaker drivers en meterslange ledschermen aan de binnen- en binnenkant van de zaal. Het leverde een show op waarbij het lijkt alsof de beelden je volledig omringen. Bekijk hieronder hoe het nummer ‘Where the Streets Have No Name’ eruit zag.

Nederlandse trots

Er staan nog geen Europese tourdata op de planning voor U2, maar toch was er in Las Vegas aandacht voor ons kikkerlandje. Wegens de rugblessure van drummer Larry Mullen Jr, kan hij deze tour helaas niet optreden. De vervanger vinden ze iets verder van huis. Het is onze eigen Bram van den Berg, beter bekend als drummer van Krezip. In Vegas speelde hij zijn eerste show met de band. Een extra feestelijke gebeurtenis, want Van Den Berg was ook nog eens jarig. Op de tweede avond introduceert Bono de drummer aan het publiek, waarbij hij grapt dat het ‘nooit ging werken omdat [Bram] te lang en te knap zou zijn’.

De komende drie maanden is de band nog in Noord-Amerika te vinden. Tot en met december treedt U2 daar steeds op in Las Vegas. De verbluffende show kan dus gewoon blijven staan, want alle concerten vinden plaats in de Sphere. Ook bracht de band deze week voor het eerst in twee jaar een nieuw nummer uit, ‘Atomic City’. Zowel de nieuwe muziek als spectaculaire show smaken naar meer in Europa.