Foo Fighters, Queens of the Stone Age en meer naar Hellfest 2024

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Hellfest kondigt de eerste lading namen voor de lineup van 2024 aan. Foo Fighters gaat headlinen. Verder reizen ondermeer Queens of the Stone Age, The Offspring en Megadeth af naar Clisson.

Langzamerhand worden steeds meer lineups aangekondigd. Nu is het de beurt aan Hellfest Open Air 2024, dat liefst 24 namen bevestigt voor het festival dat eind juni plaatsvindt. Opvallend aan de eerste lading namen is de sterke rock-invloed bovenaan de poster. Foo Fighters neemt een headlinespot in, kersvers winnaar van de Festileaks Festivalacts Top 100 Queens of the Stone Age is samen met The Offspring en Megadeth één van de andere eerste grote namen voor de 2024 editie van Hellfest.

Hellfest 2024 lineup

Liefhebbers van de zware metalen, geen zorgen. Hellfest gaat nog méér dan 160 andere namen aankondigen, extremere namen zullen zeker volgen. Én ook binnen de huidige lading namen is genoeg ruiger werk te vinden:

Steeds meer rock?

Toch lijkt het erop dat Hellfest steeds meer ruimte biedt voor rock. Afgelopen editie mocht Sum 41, een band met nog een beetje metal cred, het tweede podium afsluiten. Zelfs Machine Gun Kelly stond hoog op de poster van Hellfest 2023. Volgend jaar staan dus Foo Fighters, Queens of the Stone Age en The Offspring al hoog op de lineup.

Of dit een keuze uit luxe is, is de vraag. Bands als System Of A Down geven aan de komende tijd geen interesse te hebben om te touren en houden het bij enkele shows in Amerika. Andere metalheadliners beginnen ouder te worden, en vallen daarmee af. De poule om uit te kiezen wordt zodoende steeds kleiner, wat de deur opent voor minder zware headliners.

Discussieer mee

Wat vind jij van de nieuwe aankondigingen? En welke namen zie jij ook graag op Graspop Metal Meeting 2024? Meng je in de gesprekken op het Festileaks Forum. In het Hellfest 2024-topic en het actieve GMM 2024-topic wordt er rustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Hellfest Logo

Hellfest 2024

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen